Afganistan'da camiye bombalı saldırı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Afganistan'da camiye bombalı saldırı!
Abone ol
Afganistan Kunduz vilayetinin Sayed Abad bölgesinde bir camide düzenlenen bombalı saldırıda ölü ve yaralıların olduğu bildirildi.

Afganistan'ın Kunduz kentinde cuma namazı sırasında bombalı saldırı gerçekleşti. Sosyal medyadan paylaşılan ilk görüntüler, kan gölüne dönen caminin içerisinde çok sayıda cesedin yerde yattığını gösteriyor. 

Hastane kaynakları, patlamada en az 50 can kaybının olduğunu açıkladı. Yerel medyadaki bazı haberlerde ise ölü sayısının 100'ü geçebileceği belirtiliyor.

Yerel medya, İmam Bergah camiinde cuma namazı kılınırken büyük bir patlamanın olduğunu, peşinden büyük bir panik yaşandığını bildiriyor.

Yıkıcı patlamanın bir intihar saldırısı olduğunu aktaran yerel medya, yaralıların sayısının da yüzlerce olduğunu kaydediyor.
 Son dakika haberler... Afganistanda camide bombalı saldırı İlk görüntüler 
Amerikan Associated Press (AP) haber ajansına konuşan görgü tanıkları, saldırı düzenlenen camiye Şii Hazaraların gittiği bilgisini verdi. AP, ayrıca cami içinden ve dışından çok sayıda fotoğrafı da dünyaya servis etti. Fotoğraflarda, camiden çıkarılan cesetler göze çarpıyor.
 

TAHLİYE'DEN BU YANA İLK BÜYÜK SALDIRI 

Kendini havaya uçuran saldırganın yol açtığı kıyım, Patlama, 29 Ağustos'ta Kabil Havalimanı'nda 13'ü ABD askeri 170 kişinin öldüğü saldırıdan sonraki en büyük saldırı niteliği taşıyor.

Afganistan'da 3 Ekim Pazar günü de başkent Kabil'deki İdgah Camisi yakınlarında bir patlama olmuş ve en az sekiz kişi yaşamını yitirmişti. Patlama, Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahid'in annesinin hatim merasimi yakınlarında gerçekleşmişti.
 Son dakika haberler... Afganistanda camide bombalı saldırı İlk görüntüler 
Afganistan'da 15 Ağustos tarihinde başkent Kabil'in düşmesiyle ikinci Taliban dönemi başladı ve örgüt geçici hükümetini açıkladı.

DEAŞ HORASAN OLAĞAN ŞÜPHELİ
 Son dakika haberler... Afganistanda camide bombalı saldırı İlk görüntüler

Afganistan nüfusunun yaklaşık yüzde 10'unu oluşturan Şii Hazaralar, son yıllarda özellikle terör örgütü DEAŞ'ın saldırılarına hedef oldu. DEAŞ, hem Hazaraların gittiği camileri hem de yaptıkları gösterileri kan gölüne çevirdi. Saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı yüzlerle ifade ediliyor.

DEAŞ'ın Horasan kolu, Afganistan'da özellikle etkili ve 26 Ağustos'taki Kabil Havalimanı saldırısını üstlenmişti. 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Fırat Kalkanı bölgesinde şehit olan asker Piyade Sözleşmeli Er Tayfun Özköse son yolculuğuna uğurlandıÖnceki Haber

Fırat Kalkanı bölgesinde şehit olan aske...

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, annesinin adı verilen yüksekokulun açılışında konuştuSonraki Haber

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar