Cumhurbaşkanı Erdoğan, Angola'da resmi törenle karşılandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Angola'da resmi törenle karşılandı
Abone ol
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Angola Devlet Başkanı Manuel Gonçalves Lourenço tarafından tarafından başkent Luanda’da resmi törenle karşılandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrika turu kapsamında bulunduğu Angola'da, Devlet Başkanı Manuel Gonçalves Lourenço tarafından resmi törenle karşılandı. İki Cumhurbaşkanı, baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Angola Meclisi'ne hitap edecek Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dr. Antonio Agostinho Neto Anıtı'nı ziyaret edecek, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından düzenlenecek Angola-Türkiye İş Forumu'na katılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaret edeceği Angola'nın başkenti Luanda'da caddeler, Türk ve Angola bayraklarıyla donatıldı.

ERDOĞAN'IN AFRİKA TURU

İlk Afrika ziyaretini 2004'te başbakanlığı döneminde Mısır'a yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Angola, Nijerya ve Togo'yu kapsayan yeni bir Afrika turu gerçekleştiriyor.

Dün yaptığı basın açıklamasının ardından yola çıkan Erdoğan, ziyaretinin ilk durağı olan Angola'nın başkenti Luanda'ya akşam saatlerinde indi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Luanda Quatro de Fevereiro Uluslararası Havalimanı'nda Angola Dışişleri Bakanı Tete Antonio ve Türkiye Cumhuriyeti Luanda Büyükelçisi Alp Ay tarafından karşılandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da Luanda'ya geldi.

Resmi temaslarına bugün başlayan Erdoğan, Angola Cumhurbaşkanı Joao Manuel Gonçalves Lourenço tarafından Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda resmi törenle karşılandı.

İki Cumhurbaşkanı, baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Erdoğan, Angola Meclisi'ne hitap edecek, Dr. Antonio Agostinho Neto Anıtı'nı ziyaret edecek. Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından düzenlenecek Angola-Türkiye İş Forumu'na katılacak.

AFRİKA'NIN YÜKSELEN ÜLKESİ

Dünyanın en genç ülkelerinden Angola, büyüme hızı ve sahip olduğu zengin kaynaklarla kıtanın en hızlı yükselen ülkelerinden biri olarak öne çıkıyor.

Nüfusunun yüzde 46'sının 15 yaşın altında olduğu ülke, dünyanın en genç 4. ülkesi konumunda. Ülkenin başkenti ve en kalabalık kenti olan Luanda, aynı zamanda kıtanın en eski sömürge kentlerinden kabul ediliyor

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
MHP'li Osmanağaoğlu mahalle muhtarları ve STK temsilcileriyle bir aradaÖnceki Haber

MHP'li Osmanağaoğlu mahalle muhtarları v...

Son dakika: Rusya'dan NATO kararıSonraki Haber

Son dakika: Rusya'dan NATO kararı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar