Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail ile siyasi ve ekonomik ilişkileri geliştirmek için attığımız adımlar başka, Kudüs davamız başka”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail ile siyasi ve ekonomik ilişkileri geliştirmek için attığımız adımlar başka, Kudüs davamız başka”
Abone ol
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail’in Filistin’deki saldırılarını sonlandırması için yürüttüğü diplomasi ardından önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail’in Filistin’deki saldırılarını sonlandırması için yürüttüğü diplomasi ardından grup toplantısında da önemli mesajlar verdi.

"Filistin davasını etkin savunmanın yolunun İsrail ile makul mantıklı, tutarlı, dengeli bir ilişki sahibi olmaktan geçtiği açıktır ancak bu demek değildir ki Kudüs’te ve diğer Filistin topraklarında yaşanan zulümlere, kutsallarımıza yönelik saldırılara yıllardır süren işgallere göz yumacağız, rıza göstereceğiz” diye konuşan Erdoğan, “Küresel ve bölgesel ihtiyaçların gereği olarak İsrail ile siyasi ve ekonomik ilişkileri geliştirmek için attığımız adımlar başkadır, Kudüs davamız başkadır” dedi. Erdoğan, İsrail’in Filistin’deki saldırılarını sonlandırılması için Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Ürdün Kralı 2. Abdullah ve İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile telefonda görüşmüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan büyükelçilere seslendi: Filistin davasında üzerimize düşeni yapmaya hazırız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen iftarda büyükelçiler ile bir araya geldi. İftar sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in Mescid-i Aksa baskınına değinerek, 'Filistin'deki terör saldırılarını lanetlediğimizi açıkça dile getiriyoruz. Üzerimize düşeni yapmaya hazırız.' ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
MHP’li Büyükataman: "CHP Grup Başkanvekili politikalarımızı anlayamıyorsa bu kendi idrak etme kapasitesiyle ilgilidir"Önceki Haber

MHP’li Büyükataman: "CHP Grup Başkanveki...

Polonya Dziennik gazetesi: "Savaşın kazananı Türkiye! Erdoğan isterse şah ve mat der!"Sonraki Haber

Polonya Dziennik gazetesi: "Savaşın kaza...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar