Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Pirinkayalar Tüneli açılışında önemli açıklamalar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Pirinkayalar Tüneli açılışında önemli açıklamalar
Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’yu Doğu Karadeniz’e bağlayan Pirinkayalar Tüneli açılışında konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle; 

Erzurum ve Artvin araında seyahat edecek vatandaşlarımız buzlanma, taş düşmesi gibi tehlikelerle karşılaşmadan gidecekleri yere varacaklardır. Her ikisi de yüksek turizm potansiyeline sahip iki ilimiz arasındaki bu tünel yeni fırsatları da beraberinde getirecektir. Projede görev alan herkesi tebrik ediyorum. Seyahat edecek vatandaşlarımıza sağlıklı, huzurlu, iyi yolculuklar diliyorum.

Ülkemizin bölünmüş yol uzunluğunu 6 bin 100 KM'den 28 bin KM'ye çıkardık. Eğitimden sağlığa enerjiden haberleşmeye diğer tüm yatırımlarda da ülkemizin çehresini değiştirdik. Yeni bir düzenin sancılarının çekildiği bir dönemde Türkiye bu altyapısıyla hedeflerine doğru ilerlemektedir. 

Aşılmadık dağlar, geçilmedik nehirler bırakmadık. Havalimanlarımızın sayısını 56'ya çıkartarak ülkemizin her köşesini bu hizmete ulaştırdık. Ülkemizin çehresini değiştirdik. Bu yatırımları sadece gösteriş olsun diye mi yaptık. Bütün bunları altyapı olarak planladık ve hayata geçirdik. Türkiye gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler arasında en modern altyapıya sahip ülkedir. Türkiye bu altyapısı ile hedeflerine kararlılık ile ilerlemektedir. Hedefimiz ülkemizi en büyük 10 ekonomi arasına sokarak küresel ölçekte daha söz sahibi bir ülke haline getirmektir. İnşallah ekonomideki hedefimize ulaşarak bu altyapının hakkını vereceğiz. 2053 vizyonunun temellerini de güçlü bir şekilde atacağız. 

Sağlıkta yaptığımız yatırımların önemini salgın döneminde hep birlikte yaşayarak gördük. Enerjide yaptığımız yatırımların ne denli önemli olduğunu gelişmiş ülkelerin enerji krizi yaşadığı şu dönemde daha iyi değerlendirebiliriz. Benzer örnekleri her alana teşmil etmek mümkündür. Geçtiğimiz 19 yılda 3.5 trilyon dolar harcayarak kurduğumuz altyapının hakkını hep birlikte vereceğiz. Burada sadece bir tünel açmıyoruz, Türkiye'nin aydınlık geleceğine giden kutlu yürüyüşün bir adımını atıyoruz. Tüm milletimizi bu kutlu yürüyüşte yer almaya davet ediyorum.

ERDOĞAN'DAN SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMI

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Bugün resmî açılışını gerçekleştirdiğimiz, Güney ve Doğu Anadolu ile Karadeniz arasındaki ulaşımı kesintisiz hale getirme projemizin en önemli unsurlarından biri olan Pirinkayalar Tüneli’nin ülkemize ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum.' dedi.

 

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğandan Pirinkayalar Tüneli açılışında önemli açıklamalar

 

YILLIK 17,6 MİLYON TL TASARRUF SAĞLANACAK

Erzurum ile Artvin illerini bağlayacak Pirinkayalar Tüneli ile turizm ve ticaret merkezlerine ulaşımda kolaylık sağlanacağına dikkat çekilen Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın açıklamasında, “2 bin 272 metre uzunluğunda, tek tüpten oluşan tünel projesinin toplam uzunluğu bin 70 metrelik bağlantı yolu ile birlikte 3,34 kilometreye ulaşmaktadır. Proje ile Erzurum ve Artvin illerine ait havalimanları ve Artvin Limanı ile bütünleşerek, ulusal ve uluslararası bağlantıların parçası olacak. Aynı zamanda iç ve dış turizm sirkülasyonunun sağlanmasıyla bölgenin sosyal ve ekonomik gelişimine katkı sunacaktır. Ayrıca mevcut yol 680 metre kısalacak. Projeyle, yıllık toplam 17,6 milyon TL tasarruf edilirken, karbon salınımı 230 ton azalacaktır” denildi.

ÖZEL İMALATLAR KULLANILDI

Pirinkayalar Tüneli’nin inşasında, yörenin sahip olduğu yüksek turizm potansiyeli ve tünel güzergahının 1. derecede doğal sit alanı içerisinde kalması nedeniyle yüksek hassasiyet gösterildiğine vurgu yapılan açıklamada, projede özel imalatlara yer verildiği belirtildi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Osmaniye'de DEAŞ operasyonu: 6 kişiye gözaltıÖnceki Haber

Osmaniye'de DEAŞ operasyonu: 6 kişiye gö...

Kripto paraya yasal çerçeve geliyorSonraki Haber

Kripto paraya yasal çerçeve geliyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar