İYİ Parti 3. ittifak hazırlığındayken...Kılıçdaroğlu ise sürpriz bir ismi ortak aday olarak mı önerecek?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İYİ Parti 3. ittifak hazırlığındayken...Kılıçdaroğlu ise sürpriz bir ismi ortak aday olarak mı önerecek?
Abone ol
Hürriyet Gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi bugünkü köşe yazısında İYİ Parti'nin üçüncü bir ittifak için hazırlıklar içerisinde olduğunu belirterek, Kemal Kılıçdaroğlu'nun da cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sürpriz bir ismi ortak aday olarak önerebileceğini kaleme aldı.
  • Abdülkadir Selvi'nin köşe yazısından ilgili kısım şöyle;

    2023 seçimlerine dönük çeşitli senaryolar tartışılıyor. Bunun başında da ittifaklar geliyor.

    Siyaset, iki gösterge üzerinden şekilleniyor:

    1- Yüzde 50 artı 1.

    2- İttifaklar.

    SAADET FAKTÖRÜ

    AK Parti ve MHP’nin oluşturduğu cumhur ittifakı, şimdiden pozisyonunu netleştirdiği için oraya dönük bir tartışma söz konusu değil.

    Cumhur ittifakında tek merak edilen nokta, Saadet Partisi’nin pozisyonu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın SP Yüksek İstişare Kurulu üyesi Oğuzhan Asiltürk’ü ziyaretiyle birlikte Saadet Partisi’nin konumu önem kazandı. 2023 seçimlerinde Saadet Partisi’nin tercihi etkili olacak.

    İYİ PARTİ VE HDP’NİN POZİSYONU

    24 Haziran 2018 seçimleri ile 31 Mart yerel seçimlerinde ittifak yapmanın yararını gören millet ittifakında ise İYİ Parti ve HDP’nin konumu belirleyici olacak.

    İTTİFAKA SEÇİMDE KARAR VERECEKLER

    CHP ile HDP arasındaki yakınlaşma ve yeni kurulan partilerin üçüncü ittifak arayışları, gözlerin İYİ Parti’ye çevrilmesine neden oldu. Bunun üzerine İYİ Parti yöneticileri ile konuştum. İttifaklara seçim işbirliği olarak baktıklarını belirttiler. Seçim sürecine girildiğinde hangi yapı ile hangi işbirliği olumlu netice verir, ona göre karar vereceklerini belirtiyorlar. Seçimlere 2 yıl gibi bir süre varken, şimdiden kendilerini bağlamak istemiyorlar.

    ÜÇÜNCÜ İTTİFAK

    Meral Akşener’in liderliğinde 1991 seçimlerinde Erbakan, Türkeş ve Aykut Edibali’nin yaptığı Refah, MÇP ve IDP ittifakına benzer bir üçüncü ittifak kurulması yönünde bir arayış var. Ahmet Davutoğlu’nun Gelecek Partisi ile Fatih Erbakan’ın Yeniden Refah Partisi’nin üçüncü ittifak seçeneğine sıcak baktıkları söyleniyor. Akşener şimdiye kadar bu seçeneğe kapısını tam kapatmadı ama güçlü bir şekilde yeşil ışık da yakmadı.

    İYİ PARTİ: ‘MASADA HER TÜRLÜ SEÇENEK VAR’

    İYİ Parti yöneticilerine bunu sorduğumda, “2023 seçimlerinde ne olacağını bugünden söylemek mümkün değil” yanıtını veriyorlar. Ama “Masada her türlü seçenek hazır” diye ekleme ihtiyacı hissediyorlar. İYİ Parti, hem millet ittifakı içinde elini güçlendirmek, hem de CHP’ye karşı alternatifsiz kalmamak için üçüncü ittifaka karşı kapıları kapatmıyor.

    İBRE MİLLET İTTİFAKINDAN YANA

    İYİ Parti’de bu aşamada ibre millet ittifakından yana görünüyor. İYİ Parti yöneticileri, “CHP ile işbirliğimizden şimdiye kadar bir sorun çıkmadı” diyorlar.

    CUMHURBAŞKANI ADAYLARI

    Millet ittifakını belirleyici bir faktör de Cumhurbaşkanı adayları olacak. Meral Akşener, Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş en iddialı üç isim.

    Abdullah Gül ile Ali Babacan ise şimdilik denklem dışına çıkmış görünüyor. İmamoğlu ve Yavaş’ın bir dönem daha belediye başkanı olarak devam etmesi eğiliminde olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sürpriz bir ismi ortak aday olarak önerebileceği konuşuluyor.

    Çok erken ama siyaset dışından bir isim konuşulmaya başlandı.


    Hürriyet

Kaynak:Hürriyet

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
"Proje”niz tutarsa ne olur farkında mısınız?"Önceki Haber

"Proje”niz tutarsa ne olur farkında mısı...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'dan, Halepçe Katliamı mesajıSonraki Haber

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'dan, Hale...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar