Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Basri Amasyalı'dan '3 boyutlu ablasyon tedavisi'

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Basri Amasyalı'dan '3 boyutlu ablasyon tedavisi'
Abone ol
Kardiyoloji Uzmanı, Prof. Dr. Basri Amasyalı, 3-Boyutlu ablasyon tedavisi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Kardiyoloji Uzmanı, Prof. Dr. Basri Amasyalı;

Geçmişten günümüze, kalpteki çoğu ritim bozukluklarında en etkili tedavi yöntemi ablasyon tedavisidir. 1990’lı yılların sonuna doğru kalpte 3-boyutlu haritalama yapma imkanı veren farklı bir teknoloji ortaya çıkmıştır. Bu yöntemin avantajı adeta kalbi avuç içimize almış gibi kalp içinde detaylı haritalama ve tarama yapma imkanı sunmasıdır.

Normal ya da geleneksel ablasyon yönteminde kalbi iki boyutlu bir pencereden görebilmekteyiz. Bazı çarpıntı türlerinin ablasyonu için iki boyutlu görüntü maalesef sorunlu odağı tamamen yok etmede yeterli olmamaktadır. Daha detaylı olarak kalp anatomisinin görüntülenmesini sağlayan 3-boyutlu haritalama sistemleri sayesinde daha karmaşık aritmi odaklarının ortadan kaldırılması mümkün olmaktadır.

3 boyutlu ablasyon sistemleri, laboratuarda manyetik ya da elektrik alanı oluştururlar. Daha sonra hastanın üzerine yapıştırılan elektrotlarla bu sisteme duyarlı özelleşmiş kateterlerin uzaydaki hareketleri izlenir. Bu özelleşmiş kateterin uzaydaki her hassas hareketi bir bilgisayar ekranına aktarılır.

3 boyutlu ablasyon sistemleri sadece, özel olarak bu konuda eğitim almış hekim ve ekip tarafından kullanılabilmektedir. İleri düzey ablasyon yapan merkezlerin çoğunda 3-Boyutlu haritalama sistemi vardır.

3-Boyutlu ablasyon tedavisi ve fiyatları hakkında bilgi almak için Prof. Dr. Basri Amasyalı’nın Ankara’daki kliniğini arayabilir ve randevu alabilirsiniz.

Prof. Dr. Basri Amasyalı - Kardiyoloji Uzmanı
Tel: 0312 292 99 00 - 0533 081 26 62

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Irak'ın kuzeyinde 6 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildiÖnceki Haber

Irak'ın kuzeyinde 6 PKK'lı terörist etki...

AK Parti'li Menekşe: "Emniyetli ulaşım için bir aradayız"Sonraki Haber

AK Parti'li Menekşe: "Emniyetli ulaşım i...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar