Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Basri Amasyalı'dan, Aort anevrizması ve tedavisi hakkında önemli açıklamalar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Basri Amasyalı'dan, Aort anevrizması ve tedavisi hakkında önemli açıklamalar
Abone ol
Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Basri Amasyalı, Aort anevrizması ve tedavi süreci hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Aort anevrizması ve tedavi süreci hakkında daha detaylı bilgi almak için Prof. Dr. Basri Amasyalı ile iletişime geçebilirsiniz.

Prof. Dr. Basri Amasyalı, "Aort, kalpten çıkan ve vücuda oksijenli, temiz kanı taşıyan en büyük damardır. Kalpten çıktıktan sonra önce koroner atardamarlara oradan da beyindeki ve vücuttaki diğer damarlara doğru inmeye başlar. Aortun bazı bölgelerde genişleyerek baloncuklar oluşturması ise “aort anevrizması” olarak bilinir diyen Amasyalı,
"Tedavi edilmediği sürece damardaki genişlik büyümeye devam eder. Bu genişliğin artması ise aortun yırtılma riskini giderek arttırır." şeklinde vurguladı.

Amasyalı, Aort anevrizması farklı nedenlerle ortaya çıkabildiğini belirterek, "Hipertansiyon, aort anevrizması için en büyük risk faktörü kabul edilmektedir. Aort anevrizması sorunu olanların %50’sinden fazlasında damar sertliği de görülmektedir." dedi.

Aort anevrizması, genellikle belirti vermeden ilerleyen bir rahatsızlık olduğunu ifade eden Amasyalı, "Bu nedenle farklı tetkikler ya da rutin kontroller sırasında ortaya çıkabilir. Aort anevrizması şüphesini kesinleştirmek için bilgisayarlı tomografi gibi gelişmiş görüntüleme yöntemlerinden yardım alınır. Aort anevrizmasının tedavisi ise her hastaya özel olarak planlanmalıdır." şeklinde belirtti.

Aort anevrizması ve tedavi süreci hakkında daha detaylı bilgi almak için Prof. Dr. Basri Amasyalı ile iletişime geçebilirsiniz.

Prof. Dr. Basri Amasyalı - Kardiyoloji Uzmanı
Tel: 0312 292 99 00 - 0533 081 26 62
www.basriamasyali.com – info@basriamasyali.com
#ankarakardiyolojiuzmanı

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Adalet Bakanlığının e-Devlet uygulamalarına yoğun ilgi... Binlerce kişi mirasçılık belgesi sorgulaması yaptıÖnceki Haber

Adalet Bakanlığının e-Devlet uygulamalar...

MHP'li Kamil Aydın'ın annesi Zülfiye Aydın vefat ettiSonraki Haber

MHP'li Kamil Aydın'ın annesi Zülfiye Ayd...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar