Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Basri Amasyalı'dan 'Atriyal fibrilasyon ablasyonu' hakkında bilgiler

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Basri Amasyalı'dan 'Atriyal fibrilasyon ablasyonu' hakkında bilgiler
Abone ol
Kardiyoloji Uzmanı, Prof. Dr. Basri Amasyalı, Atriyal fibrilasyon ablasyonu hakkında önemli bilgiler paylaştı.

Prof. Dr. Basri Amasyalı'nın, Atriyal fibrilasyon ablasyonu hakkındaki açıklamaları şöyle:

Atriyal fibrilasyon (AF), en sık rastlanan kalp ritim bozukluklarından biridir. Başlıca belirtisi ise kalp çarpıntısıdır. Tedavi edilmediğinde, yaşlılarda felç riskini oldukça artırır. Aynı zamanda kalp büyümesine ve kalbin yetersiz çalışmasına neden olabilir. Atriyal fibrilasyon tedavisinde kullanılan en etkili yöntem ise ablasyondur. 

Atriyal fibrilasyonun en karakteristik belirtisi kalp çarpıntısıdır. AF olan hastalarda kalp atım hızı oldukça yüksektir ve kesik kesik düzensiz bir ritim vardır. Buna bağlı olarak sık sık çarpıntı şikâyeti ortaya çıkabilir. Kalp atım hızının yüksek olmasına bağlı olarak hastalar daha çabuk yorulur ve nadir de olsa bayılma gibi istenmeyen durumlar ortaya çıkabilir. Ancak bazı hastalar çarpıntıyı direkt olarak hissetmez. Bunun yerine nefes darlığı, huzursuzluk, tansiyonda dengesizlik gibi farklı şikayetlerle gelebilir.

Atriyal fibrilasyon hastaların %90’nında sol kulakçıkta yer alan anormal odaklardan kaynaklanır. Ablasyon ile atriyal fibrilasyon tedavisinde amaç; kalp ritmini bozan sol kulakçık başta olmak üzere bu anormal odakların yakma ya da dondurma yöntemi ile ortadan kaldırılmasıdır. Özellikle çeşitli nedenlerle ilaç kullanamayan veya ilaç tedavisine yeterli yanıtın alınamadığı hastalar için öncelikle düşünülmesi gereken bir tedavi yaklaşımıdır.

AF ne kadar uzun süredir devam ediyorsa, ilaçla tedaviye yanıt alma olasılığı da o kadar düşüktür. Bu nedenle uzun süredir AF hastalığı ile baş etmeye çalışan kişilerde ve AF’ye kalıcı ya da etkili çözüm arayanlarda ablasyon tedavisi oldukça etkili sonuçlar vermektedir. Operasyonun başarısında deneyimli bir ekibin rolü de büyüktür. Atriyal fibrilasyon ablasyonu; deneyimli bir kardiyolog tarafından yapıldığı sürece risk oranı düşük; başarı oranı yüksek bir işlemdir.

Atriyal fibrilasyon ablasyonu ile ilgili daha detaylı bilgi almak için Prof. Dr. Basri Amasyalı ile iletişime geçebilirsiniz.

Prof. Dr. Basri Amasyalı - Kardiyoloji

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Randevuya gidilmeyince aşılar çöp oluyor!Önceki Haber

Randevuya gidilmeyince aşılar çöp oluyor...

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gençlere sürprizSonraki Haber

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ge...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar