Kardiyoloji Uzmanı, Prof. Dr. Basri Amasyalı'dan, 'Çarpıntı nedenleri ve tedavisi' hakkında açıklamalar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kardiyoloji Uzmanı, Prof. Dr. Basri Amasyalı'dan, 'Çarpıntı nedenleri ve tedavisi' hakkında açıklamalar
Abone ol
Kardiyoloji Uzmanı, Prof. Dr. Basri Amasyalı, çarpıntı nedenleri ve tedavisi hakkında önemli bilgiler paylaştı.

Prof. Dr. Basri Amasyalı'nın, çarpıntı nedenleri ve tedavisi hakkındaki açıklamaları şöyle;

Normalde kalbin uyarısını sağ kulakçıkta yer alan ve adına SA nodu denilen yer sağlar. Bu merkezden çıkan uyarılar kalbin içinde bulunan hassas elektrik devresi ile kalbe yayılır.

Her çarpıntı bir sorunu göstermez. Patolojik olmayan çarpıntılarda genellikle kişi sebebini izah edebilir. Çok yoğun fiziksel aktivite, heyecan, korku gibi durumlarda herkes az çok çarpıntı hisseder. 

Patolojik olan çarpıntı genellikle arada sırada olur. Yer ve zaman çoğunlukla bilinemez. Bu gibi durumlarda hasta hastaneye koşturmaca gitse de genellikle çarpıntı atağı yolda düzelir. Bu gibi durumlarda hastalardaki mevcut çarpıntı sorunu yıllarca tanı konulamadan devam eder. Bazı hastalara yanlışlıkla panik atak hastalığı tanısı konur. 

Çarpıntıdan yakınan bir hasta; ritim hastası da olabilir panik atak hastası da olabilir. Bu yüzden çarpıntı şikâyeti olan her hasta mutlaka ritim bozukluğu ile ilgilenen bir kardiyoloji uzmanına görünmesi gerekir.

Özellikle sebepsiz yere aralıklı çarpıntı yaşayan hastaların çoğunda altta yatan sorun ritim bozukluğudur. Bu gibi hastalarda çoğunlukla yapılan hata bir EKG- Holter istenmesi ve EKG- Holter normalse hastaya herhangi bir sorun yok denmesidir. Aralıklı yani ne zaman olacağı belli olmayan çarpıntılarda EKG-Holter ile çarpıntının yakalanma şansı %2-3 dür. Çünkü çarpıntı her gün olmadığı için EKG -Holterin de normal çıkması gayet doğaldır. Bu sebepten dolayı hastalarımıza özellikle kalp ritim bozukluğu ile ilgilenen hekime gitmelerini tavsiye ederim. Burada yapılacak nihai işlem EPS'dir. 

Çarpıntı nedenleri ve tedavisi ile ilgili daha detaylı bilgi almak için Prof. Dr. Basri Amasyalı ile iletişime geçebilirsiniz.

Prof. Dr. Basri Amasyalı - Kardiyoloji Uzmanı
Tel: 0312 292 99 00 - 0533 081 26 62

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Eski AK Parti Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal koronavirüsten yaşamını yitirdiÖnceki Haber

Eski AK Parti Karabük Milletvekili Burha...

Bakan Akar Libya'nın başkenti Trablus'a gittiSonraki Haber

Bakan Akar Libya'nın başkenti Trablus'a...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar