Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Basri Amasyalı'dan 'Hiperlipidemi' hakkında..

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Basri Amasyalı'dan 'Hiperlipidemi' hakkında..
Abone ol
Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Basri Amasyalı, Hiperlipidemi hakkında önemli bilgiler paylaştı.

Prof. Dr. Basri Amasyalı'dan Hiperlipidemi hakkında;

Hiperlipidemi kandaki yağ oranının yükselmesine verilen isimdir. Kanımızda çeşitli yağlar bulunmaktadır ve bu yağ konsantrasyonlarında yaşanan anormallikler çeşitli hastalıklara sebep olabilir. Kandaki yağlardan en bilineni kolesteroldür. Kolesterol de kandaki diğer yağlar gibi vücudumuzun ihtiyacı olan bir maddedir ancak kontrolsüz yükselmesi çeşitli risk faktörleri oluşturabilmektedir. Kandaki yağ oranının yükselmesiyle kalp-damar hastalıkları gibi ciddi problemlerle karşı karşıya kalınabilir.

Hiperlipidemi genetik yollar ile taşınabilir. Dolayısıyla aile geçmişinde hiperlidemi öyküsü olan kişi risk grubu içinde olabilir. Bunun yanında, kişinin hayat tarzı da hiperlipidemi ile ilişkilendirilebilir. Yüksek yağ içeren besinlerin sıkça tüketilmesi, obezite, egzersizden uzak yaşam, sigara ve alkol kullanımı gibi alışkanlıklar hiperlipidemi oluşumunda doğrudan etkilidir.

Hiperlipidemi, başlangıçta net belirtiler göstermeyebilir. Ancak vücutta tehlikeli komplikasyonlara yol açması muhtemeldir. Kandaki yağ oranı çok yükseldiği takdirde tendonlar ve deride yağ kitlesi oluşması da mümkündür.
Kanımızda mevcut olan diğer yağ çeşidine de Trigiliseridler denmektedir. Kolesterol kadar zararlı olmasa da yine de belli seviyenin üstünde olması kalp damar sağlığı açısından tehdit oluşturmaktadır. 

Hiperlipidemi kandaki yağ oranının yükselmesinden kaynaklanan bir rahatsızlık olduğu için en etkili tedavi uygulaması düzgün beslenme ve bol bol egzersiz yapmaktır. Bu tedbirler yetersiz olursa da ömür boyu devam edecek olan ilaç tedavisine başlanır.

Hiperlipidemi ile ilgili daha detaylı bilgi almak için Prof. Dr. Basri Amasyalı ile iletişime geçebilirsiniz.

Prof. Dr. Basri Amasyalı - Kardiyoloji Uzmanı
Tel: 0312 292 99 00 - 0533 081 26 62

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Fuat Oktay'dan Marmaris yangınından şehit düşen OGM personeli için taziye mesajıÖnceki Haber

Fuat Oktay'dan Marmaris yangınından şehi...

İçişleri Bakanlığı'ndan 1 Temmuz genelgesi!Sonraki Haber

İçişleri Bakanlığı'ndan 1 Temmuz genelge...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar