Kardiyoloji Uzmanı, Prof. Dr. Basri Amasyalı'dan, 'kalp pillerinin takılması ve kalp pili tedavisi' hakkında..

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kardiyoloji Uzmanı, Prof. Dr. Basri Amasyalı'dan, 'kalp pillerinin takılması ve kalp pili tedavisi' hakkında..
Abone ol
Kardiyoloji Uzmanı, Prof. Dr. Basri Amasyalı, kalp pillerinin takılması ve kalp pili tedavisi hakkında önemli bilgilendirmelerde bulundu.

Prof. Dr. Basri Amasyalı, Kalp, diğer organlardan farklı olarak, elektriksel uyarı oluşturabilen ve kendine has kompleks bir elektrik iletim sistemi olan organdır. Bu elektriksel iletiler, kalbin ana işlevi olan düzenli kasılma fonksiyonunun yerine getirilmesini sağlar. Adeta kusursuz şekilde işleyen elektriksel iletim ağı sayesinde vücuda ihtiyacı olan kan pompalanır ve oksijen ihtiyacımız karşılanır. 

basri amasyalı ile ilgili görsel sonucu

Kalbin uyarı oluşturma sisteminde ya da oluşan uyarıyı ileten elektrik iletim sisteminde ortaya çıkan sorunların tedavisinde ise kalp pilleri kullanılır. Farklı hastalıklara özgü, farklı kalp pili çeşitleri vardır. Kalp pilleri ve şok özelliği olan kalp pillerinin verdiği şok tedavisi sayesinde hastaların ömürleri uzamakta ve kalp pilleri birçok ciddi sorunun tedavisinde hayat kurtarıcı rol üstlenmektedir.

Kalbin uyarı merkezi olan “sinüs düğümü” uyarı üretmekte sorun yaşarsa ya da üretilen uyarının yeterince hızlı bir şekilde kalp odacıklarına iletilmesinde bir sorun varsa kalp atışları yavaşlar. Kalp atış hızının normalden yavaş olması ise kalbin kan pompalamakta güçlük çekmesi, vücudun da ihtiyacı olan enerjiyi alamaması anlamına gelir. Kalp pilleri, kalbinde elektriksel iletim problemi olan hastalarda, kalbin ihtiyacı olan elektriksel uyarının sağlanmasında ya da uyarının kalp boşluklarına zamanında iletilmesinde etkin role sahip olan cihazlardır.

Kalp pillerinin takılması ve kalp pili tedavisi hakkında diğer merak ettikleriniz için Prof. Dr. Basri Amasyalı ile iletişime geçebilirsiniz.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Son dakika: AK Parti MKYK toplandıÖnceki Haber

Son dakika: AK Parti MKYK toplandı

HDP'li Genel Başkan Buldan'dan Akşener'e veryansın: "Demirtaş'a terörist diyenler görüşmeyiz!"Sonraki Haber

HDP'li Genel Başkan Buldan'dan Akşener'e...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar