Memur ve emekli zammı için geri sayım başladı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Memur ve emekli zammı için geri sayım başladı!
Abone ol
Memur ve emeklilere ocak ayında zam yapılacak. Bu zam oranı enflasyon oranı ve farkına göre belirlenecek. TÜİK tarafından temmuz, ağustos, eylül, ekim, kasım aylarını kapsayan, 5 aylık enflasyon açıklandı. Bu açıklamalara göre TÜFE’de 5 aylık enflasyon yüzde 10.47 oldu. Enflasyon farkı ise 7’nin üzerinde.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücretli ve kamu çalışanlarının ardından bu kez de emekli maaşlarının iyileştirilmesi için bir çalışmaları bulunduğunu açıkladı.

Bakan Bilgin, “Emekli gelirleriyle, onların düzeltilmesiyle ilgili çalışmamız var. Bu çalışmayı çok kapsamlı bir şekilde yürütüyoruz. Çalışmada mesafe aldıkça bunu kamuoyuyla paylaşacağız” dedi.

“HAZIRLIKLARI TAMAMLADIK”

Bakanlığının TBMM Genel Kurulu’ndaki bütçe görüşmeleri üzerinde konuşan Çalışma Bakanı Bilgin, Türkiye’de sendikalaşma oranının hâlâ oldukça düşük olduğuna dikkat çekerek,

“Bunun için sendikalaşmayı teşvik edecek düzenlemeleri yapmak bizim görevimizdir. Bu konuda bir bilinç oluşturmak için ‘Beyaz Bayrak’ uygulamasını gerçekleştireceğiz.

Bütün hazırlıkları tamamladık. Bir iş yeri örgütlüyse, orada toplu sözleşme varsa, orada işçilerin hakları karşılanıyorsa yani primleri ödeniyorsa, dürüst bir işverense, vergisini ödüyorsa oraya bir ödül olarak, sembolik olarak bazı kolaylıklar da getireceğiz; beyaz bayrak vereceğiz. Beyaz bayrağın üzerinde şu yazacak: ‘Burası düzgün iş ve örgütlü iş yeridir. İşçi dostudur, emeğin dostudur.’ Bunun da tüketiciler açısından, o fabrikanın, o işletmenin ürettiği ürünler açısından pozitif bir ayrımcılık neticesi doğuracağına inanıyorum. Bunu da önümüzdeki günlerde uygulamaya sokacağız” dedi.

EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

TÜİK, temmuz, ağustos, eylül, ekim, kasım aylarını kapsayan, 5 aylık enflasyonunu açıkladı ve TÜFE’de 5 aylık enflasyon yüzde 10.47 oldu. Bu da şu anlama geliyor; 5 aylık enflasyon, toplu sözleşmede belirtilen yüzde 3’lük oranı geçtiği için şimdiden memur ve emeklileri için yüzde 7.47’lik enflasyon farkı oluşmuş durumda.

Eğer senenin son altı ayının enflasyonu aynı düzeyde olursa 2022’nin ocak ayında memur ve emeklileri toplu sözleşmeden kaynaklanan yüzde 5 zammın üzerine yüzde 7.47 enflasyon farkı da eklenince maaşlarını toplam yüzde 12.47 zamlı alacaklar.

Buna göre de 2022’nin başında en düşük emekli aylığı ek ödeme hariç 3.600 liraya çıkacak. Yeni zamlarla birlikte aile yardımı, çocuk ödeneği ve memurların bulundukları illere göre aldıkları ücretler de farklılaşacak.

 

Yeniçağ

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Binalara yeni düzenleme! Resmi Gazete'de..Önceki Haber

Binalara yeni düzenleme! Resmi Gazete'de...

MHP TBMM Grup Toplantısı yarın yapılacak!Sonraki Haber

MHP TBMM Grup Toplantısı yarın yapılacak...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar