Seferihisar açıklarında 6,6 büyüklüğünde deprem: 25 ölü, 831 yaralı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Seferihisar açıklarında 6,6 büyüklüğünde deprem: 25 ölü, 831 yaralı
Abone ol
Ege Denizi'nde merkez üssü İzmir'in Seferihisar ilçesi açıkları olan 6,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremde 25 kişi hayatını kaybetti, 831 kişi ise yaralandı. Yıkılan ve hasar gören 9 binada çalışmalar tamamlandı, 8 binada arama kurtarma çalışmaları ise devam ediyor. Deprem sonrasında, 35’inin büyüklüğü 4’ün üzerinde olmak üzere, toplam 489 artçı sarsıntı yaşandı. Bakan Kurum, "5 bin kurtarma görevlimiz sahada. Şu ana kadar 100 kişi enkazdan kurtarıldı" dedi.

İzmir ve çevresi dün saat 14.51'de 6,6'lık depremle sallandı.

Vatandaşlar, panik içerisinde ev ve iş yerlerinden dışarı çıkarken, bir süre sonra Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), depremin merkez üssünü Ege Denizi’nde İzmir'in Seferihisar ilçesinin 17,26 kilometre açığı olarak açıkladı.

BİRÇOK İLDE HİSSEDİLDİ

Deprem İzmir’in yanı sıra Aydın, Muğla, Manisa, Denizli, Çanakkale, Bursa, İstanbul, Uşak, Kütahya, Bursa, Yalova, Tekirdağ ve Edirne’de de hissedildi. Depremle birlikte vatandaşlar yakınlarına bilgi vermek isteyince, operatörlerde yoğunluk oluştu. Hastaneler, itfaiye, polis ve sağlık ekipleri, alarm durumuna geçti.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin büyüklüğünü, 6,8 olarak açıkladı.

BAKAN KURUM: EN AZ 100 KİŞİ ENKAZDAN KURTARILDI

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bölgede topalm 484 artçı sarsıntının meydana geldiğini belirterek, "5 bin kurtarma görevlimiz sahada. Ağırlı hasarlı binalar var, evlere girilmemeli. Şu ana kadar 100 kişi enkazdan kurtarıldı. 56 bin kişi kapasiteli mobil beslenme ünitelerimiz şu an alanda. Ağır hasarlı binalar için taşınma yardımı yapılacak" açıklamasını yaptı. 

BAKAN PAKDEMİRLİ:İNŞALLAH EN KISA ZAMANDA YARALARI SARACAĞIZ

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, "Tüm hayvan ve işletmeleri ve barınaklarla ilhli taramalarımızı yürütüyoruz. Devletin tüm kurumları burada. Bu beklenmedik. İnşallah en kısa zamanda yaraları saracağız" dedi. 

BAKAN SELÇUK: 5 MİLYONLUK ACİL YARDIM ÖDENEĞİ ÇIKACAK

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "İzmirli vatandaşlarımızı ve depremi hisseden tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. En büyük dileğimiz enkaz altındaki vatandaşlarımıza sağ salim ulaşmak. Kabinemiz STK'larımız sahadalar. Psikososyal destek vermeye devam ediyoruz. 294 kişi ile görüşmelerimiz tamamlanmış durumda. 5 milyonluk acil yardım ödeneği de çıkardık. Tek temennimiz en kısa zaman da bu yaraları sarabilmek. Hep beraber Cumhurbaşkanımızın talimatıyla bu süreci beraberce atlatacağımıza inaniyoruz”

ADALET BAKANI:3 KİŞİ GÖZALTINDA

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, depreme ilişkin sosya medyada provakatif paylaşım yapanlar için işlem yapıldığını söyledi. Gül, "3 kişi Tekirdağ ve Adıyaman'da gözaltına alındı. Milli değerlerimizi su istimal edenlere asla zin vermeyeceğiz. Çalışamalarımıza devam ediyoruz. Halkımıza tekrar geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.

BAKAN DÖNMEZ: BİN 600 ABONEN ELEKTİRİĞİ KESİK DURUMDA

Enerji Bakanı Fatih Dönmez, "Bin 600 abonenin elektriği kesik durumda. Altyapı sistemimizde bir arıza görünmüyor" dedi. 

BAKAN KARAİSMAİLOĞLU: GELİŞMELERİ TAKİP EDİYORUZ

Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Ulştırma problemimiz yok. Gelişmeleri izliyoruz" açıklamasını yaptı. 

BELEDİYE BAŞKANI TUNÇ SOYER

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, "İzmir halkı destek için tüm imkanlarımızı seferber ettik. Hayatını kaybedenlere, Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum" dedi.

DEPREM KAÇ SANİYE SÜRDÜ?

Deprem 15 saniye sürerken, öncelikle can ve mal kaybının olup olmadığının belirlenmesi için çalışma başlatıldı. Sonrasında ise can kayıpları ve çöken binalarla ilgili haberler gelmeye başladı. 

AFAD'DAN UYARI

AFAD'dan yapılan uyarıda, "İzmir açıklarında meydana gelen deprem sonrası bölgedeki hasarlı yapılara kesinlikle girilmemesi gerekmektedir" denildi.

''25 CAN KAYBI'

AFAD'dan yapılan açıklamada "SAKOM’dan alınan ilk bilgilere göre 1’i boğulma sonucunda olmak üzere toplam 25 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. İzmir’de 743, Manisa’da 5, Balıkesir’de 2 ve Aydın’da 54 kişi olmak üzere toplam 804 vatandaşımız yaralanmıştır." denildi.

8 BİNADA ARAMA KURTARMA

Bakan Kurum, 9 binada çalışmaların bittiğini, 8 binada devam ettiğini açıkladı.

489 ARTÇI SARSINTI

AFAD, en son saat 08:31'de Ege Denizi'nde İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında 5 büyüklüğünde artçı deprem meydana geldiğini açıkladı. 6,6 büyüklüğündeki depremin sonrasında 35’inin büyüklüğü 4’ün üzerinde olmak üzere, toplam 489 artçı sarsıntı meydana geldi. 

SEFERİHİSAR'DA TSUNAMİ: SOKAKLARI DENİZ SUYU BASTI

Depremin Ege Denizi'nde yarattığı tsunami sonrasında ise Seferihisar Sığacık'ta sokakları yaklaşık 1 metre deniz suyu bastı. Deniz seviyesinin yükselmesi sonucu cadde ve sokaklar su altında kaldı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Devlet İzmir'in emrinde! vatandaşlar için seferber olduÖnceki Haber

Devlet İzmir'in emrinde! vatandaşlar içi...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Kurtarma çalışmalarının bir an önce sonuçlanması için tüm imkanları seferber ettik”Sonraki Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Kurtarma çalışma...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar