Son dakika. Bakan Muş ihracat rakamlarını açıkladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Son dakika. Bakan Muş ihracat rakamlarını açıkladı
Abone ol
Ticaret Bakanı Mehmet Muş, bakanlıkta düzenlenen toplantıda, ocak ayı dış ticaret rakamlarını paylaştı.

Bakan Muş konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

TÜM ZAMANLARIN REKORU!

"İhracatımız daha güçlü ve çeşitli bir yapıya ulaşmıştır. Ocak ayı ihracat rakamı tüm zamanların en yüksek rakamıdır. Ocak ayında enerji ithalatı 9 milyar dolar, enerji hariç bakıldığında ithalat 19 milyar dolar seviyesinde. Ukrayna ile yarın yeni nesil serbest ticaret anlaşması imzalayacağız.

Ocak'ta ihracatın ithalatı karışlama oranı enerji hariç %88,3 olarak kaydedilmiştir. Ocak'ta yıllık bazda ülkemiz güçlü bir ihracat performansı ortaya koydu, 2022'de güçlü performansın süreceğine inancımız tam.

"TEŞVİKLERİMİZİ SÜRDÜRMEKTEYİZ"

İhracatçılarımızın ihtiyaçlarına özel destek mekanizmaları kurgulamaya ve ihracatımızın önündeki engelleri kaldırmaya devam ediyoruz. Bakanlık olarak ihracatçılarımızı çağın gerektirdiklerine hazırlamak için çalışmalar yürütüyoruz. Bu çerçevede markalaşma potansiyeline yüksek ürün gruplarına teşviklerimizi sürdürmekteyiz.

Mal ihracatının yanında hizmet ihracatının sürdürülebilmesi için birtakım tedbirler hayata geçirilmektedir. Bu kapsamda birçok ülke ile hizmet ticaretini geliştirmekteyiz. Gerek bölgemizde yaşanan siyasi ve küresel ekonomideki çalkantılar hepinizin malumudur. Başta enerji sektörü olmak üzere daha istikrarsız bir ekonomik görünüm ortaya çıkmaktadır.

Ülkemiz ile Ukrayna’ya arasındaki ilişkiler ve bu ilişkilerin önemli ayağı ticaret önemlidir. Ticaretimiz 2021’de yüzde 59 artmış ve 7.4 milyar dolara ulaşmıştır. İkili ticaretimizdeki konu ürünlerin çeşitlenmesi memnun edicidir. 10 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaşmak için çok önemli bir adımı atıyoruz. 10 yılı aşkın müzakerelerin meyvesi olarak yarın Ukrayna ile yeni nesil serbest ticaret anlaşmasını imzalayacağız.

Dünya zor bir süreçten geçerken ülkemizin alnını akıyla çıkacağından en ufak bir şüphe duymuyoruz. İhracatçılarımızın kapasitesini ve zorluklarla mücadelesini geliştirmekte bizi en beklenmedik şartlara hazırlamaktadır."

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından CHP'nin ihale iddialarına yalanlamaÖnceki Haber

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından CHP'n...

MHP'li Büyükataman: "Teröristin yeri ve uğrayacağı muamele bellidir. AİHM’in kabul edilemez"Sonraki Haber

MHP'li Büyükataman: "Teröristin yeri ve...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar