Son dakika.. Çavuşoğlu'ndan Afganistan için peş peşe görüşmeler

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Son dakika.. Çavuşoğlu'ndan Afganistan için peş peşe görüşmeler
Abone ol
Son dakika.. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Kore Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Chung Eui-Yong ve Avustralya Dışişleri Bakanı Marise Payne ile telefonda görüştü. Görüşmede, gündemde olan Afganistan’daki son durum konuşuldu.

DIŞİŞERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu,'ndan Afganistan'da yaşanan gelişmelere ilişkin peş peşe görüşmeler geldi. Çavuşoğlu, Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Afganistan'daki son durumu görüştü.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Sayın Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu, bugün Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile telefonda görüşmüştür. Görüşmede Afganistan'daki son durum ele alınmıştır" denildi.

KORELİ VE AVUSTRALYALI MEVKİDAŞI İLE GÖRÜŞTÜ

Bakanlıktan aktarılan bilgilere göre, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kore Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Chung Eui-Yong ve Avustralya Dışişleri Bakanı Marise Payne ile de telefonda görüştü. Görüşmede, Afganistan'daki son durum ele alındı.

TALİBAN'IN ÜLKEYE HAKİM OLMA SÜRECİ

ABD ile Taliban arasında Şubat 2020'de varılan barış anlaşması çerçevesinde bu yıl uluslararası güçlerin Afganistan'dan geri çekilme süreci başladı.

Anlaşma, yabancı güçlere saldırılmamasını öngörürken Taliban'ın Afgan güvenlik güçlerine yönelik eylemlerine dair hüküm getirmedi.

Afgan hükümetiyle Doha'daki müzakereleri devam ettiren Taliban, eş zamanlı şekilde, hazirandan bu yana şiddetli saldırılarla Afganistan'da birçok ilçeye, son bir ayda da vilayet merkezlerine hızla hakim oldu.

Başkent Kabil'i kuşatan Taliban, 15 Ağustos’ta Cumhurbaşkanı Eşref Gani’nin ülkeyi terk etmesinin ardından kenti çatışmasız şekilde kontrolüne aldı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
AFAD'ın afetlere yardım kampanyasında yapılan bağış 132,8 milyon liraya ulaştıÖnceki Haber

AFAD'ın afetlere yardım kampanyasında ya...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'dan Aşure Günü paylaşımıSonraki Haber

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'dan Aşure...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar