Son dakika: MHP Lideri Devlet Bahçeli'den önemli açıklamalar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Abone ol
Son dakika.. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP grup toplantısında önemli açıklamalarda bulunuyor..

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin grup konuşmasından satır başları:

-İç ve dış dinamikleri doğru analiz etmeden Kazakistan'ı maruz kaldığı tehditleri anlamamız zordur.

-Kazakistan'da olayların önü alınmıştır, fakat Türkiye dahil olmak üzere dikkat çeken ülkeler için bu tehditler her zaman muhtemeldir.

-Temennim bundan sonra ilk iş olarak, Türk Devletleri Teşkilatı üye ülkeleri arasında askeri iş birliği ve ittifak şartlarının, egemenlik hak ve çıkarlarına karşılıklı saygı temelinde inşa edilmesidir.

-Ayrımız gayrımız yoktur, su uyusa da düşman uyumayacak, durmayacaktır. Hiç kimseye muhtaç değiliz. Ankara neyse Bakü, Nursultan, Bişkek, Taşkent, Aşkabat odur.

-Türkmenler, Kürtler ve Araplar gibi Irak’ın kurucu unsurlarından biridir. Bu statü tescil edilmiştir. Türkmen’siz bir Irak yaralıdır, yetimdir. Türkmenler çatışma havzasının tam göbeğinde yer almışlardır. Irak’ın anlaşmazlıklarla pekişmiş alanlarında yaşayan Türkmenlerdir. Peşmergenin Kerkük başta olmak üzere Türkmenlerin yuvalarına, onurlarına kastetme hazırlıkları felakettir. Buna cüret edenler karşılarında Türkleri bulacaktır. Irak’ta kurulacak yeni hükümette Türkmenlerin birden fazla bakanlıkla yer bulmaları siyasi bir mecburiyettir. Irak Türkmenleri yok sayılamaz. 

Türk'ün Şii'si Sünni'si olmaz

-Türk'ün Şii'si olmaz, Türk'ün Sünni'si olmaz. Türk Türktür, Türkmen Türkmendir. Başka bir tasvir ve tanıma ihtiyaç olmamalı. Etrafımız bu kadar kuşatılmışken Türk düşmanlığı kıtaları dolaşırken bir de mezhep çetelesi mi tutacağız? Mezhepçilik fitnedir. Allahımız birdir peygamberimiz birdir kitabımız birdir. Irak Türkmenleri düştükleri tuzaktan derhal kurtulmalıdır. Mezhep seçimdir, Türklük ezeli bir kaderdir.  Biz Irak Türkmenlerinin hak ve hukukunu korumakta kararlıyız.

Enes Kara intiharı

-20 yaşındaki Enes arkadaşlarıyla kaldığı daireden kendini boşluğa bırakmış ve ailesinin zoruyla cemaat yurdunda kaldığını söylemiştir. TBMM'ye geçen dönemden sunduğumuz ruh sağlığı kanun teklifinin görüşülmesini bekliyoruz. Kadınlarımızı çocuklarımızı hedef alan istismarın her zeminde karşısındayız. Malum intihar vakası ne ilk ne sondur. Bizim üzerinde durmak isteğimiz mevzu siyasi hesaplaşmaya konu edilip muhafazakar insanlarımıza intikam aracına dönüştürülmesidir. Cumhuriyet Halk Partisi ve yoldaş medyanın gündemde tuttuğu intihar saldırı vasıtası haline getirilmiş. Kimin inanıp inanmadığı bizim ilgi alanımız değildir. Herkesin hür ve müstakil hareket etmeye hakkı vardır. Tarikat ve cemaatler devletle rekabete meyletmedikten devleti ele geçirme hatasına düşmedikten sonra sosyolojik bir realite içinde var olacaktır. Tarikat ve cemaatten ziyade dinimize yönelik sinsilik vardır.

-İster özel ister devlet olsun bu intihar hadiselerine şahit olunmuştur. Devletin en temel görevi yurt inşa ederek barınmayı sağlamaktır. Son yıllarda bu alanda sevindirici gelişmeleri takip ediyoruz. Marjinal kesimlerin yurt sorunu yüzünden istismar kampanyası yaptığı gerçektir. Enes Kara'nın yurt başvurusu yapmadığı sabittir. Hiçbir intihar tasvip edilemez. Biz sonuçlar hakkında değil de sebepler üzerinden konuşulmasını makul buluyoruz.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yoğun kar yağışıyla eğitime kısa bir ara!Önceki Haber

Yoğun kar yağışıyla eğitime kısa bir ara...

Bingöl'de 'Eren Kış-16 Şehit Jandarma Binbaşı Adil Karagöz Operasyonu' başlatıldıSonraki Haber

Bingöl'de 'Eren Kış-16 Şehit Jandarma Bi...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar