Yıldıray Çiçek

Yıldıray Çiçek

Mail: yildiraycicek@turkgun.com

Biz de buna gülüyoruz İlber Ortaylı

"CHP beni hiç ilgilendirmiyor. Benim için Atatürk'ün kurduğu CHP ortada yoktur"

Bu sözler Türk tarihçi, akademisyen ve yazar İlber Oltaylı’ya ait…

İlber Ortaylı, bir dönem can çekişen CHP’ye oksijen tüpü olmaya çalışıyor ve CHP içinde sahip çıkılacak en son kişiye sahip çıkıyordu. Şimdi ise CHP’yi direkt öldürüyor, mezarına toprağı ilk kendisi atıyor. Aslında yoğun bir şekilde CHP’li Belediye Başkanlarını överek CHP ile ilgileniyordu. Ama o konuda eksik bilgi veriyor. “Atatürk'ün kurduğu CHP ortada yok” tespiti de zaten artık herkesin klasik bir düşüncesidir.

MHP’liler, Ülkücüler İlber Ortaylı’ya tarih bilgisi, genel kültürü üzerinden büyük saygı duyardı. Fakat bir gün İlber Oltaylı bu saygıyı, sevgiyi ortadan kaldırmak için MHP ve Ülkücüler hakkında düşük nitelikte bir yorum yaptı. Hem de Tunç Soyer gibi milli konularda hep düşman safında durmayı misyon edinmiş bir ismi savunmak adına…

İlber Ortaylı o dönem cezaevindeki Ülkücülere işkence yapan askeri Savcı Albay Nurettin Soyer’i ve onun oğlu Tunç Soyer’i bir avukat gibi savunmuş, bununla da yetinmemiş, bir de bu konuda tepki gösteren MHP’lilere “MHP’liler takımına tam gülünür” ukalalığında bulunmuştu.

2019 yerel seçimlerinden önce “Tunç Soyer’i tanıyorum, seviyorum. İzmir için uygun bir aday olduğunu da düşünüyorum. Başka bir partiden de olsa ona rey veririm. Uygun adam” açıklamasıyla zaten Soyer ailesine özel bir ilgi ve alaka duyduğunu göstermişti.

Hem Tunç Soyer gibi birine öyle sahip çık hem de “Benim için Atatürk'ün kurduğu CHP ortada yoktur" de… Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu İlber Hoca?

Yahu zaten CHP’de Atatürkçülüğün öldürülmesindeki ana sebeplerden birisi de Tunç Soyer gibi bir adamın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı yapılması değil mi?

İlber Ortaylı, Atatürk’ün kurduğu misyondaki CHP’yi Tunç Soyer gibiler öldürürken dünyadan bir haber mi yaşıyordu? Dünyayı gezmeyi çok seven, bunu da "Seyahatname" adlı kitabında ballandıra ballandıra anlatan İlber Ortaylı, Tunç Soyer Atatürk’e şu ihanetleri yaparken hangi dünya ülkesindeydi acaba? 

Yüzlerce şehit verdiğimiz Hendek/Çukur olaylarında, Sur’u teröristlerden temizlemek için askerimizin, polisimizin yaptığı operasyonlara karşı “Sur’a bizi almıyorlar, bir şey yapamamak bizi kahrediyor.” (Çukur eylemlerindeki PKK’lılara destek) Sur’a kayyum darbedir, HDP’nin yanındayım” açıklaması yaptığında İlber Ortaylı neredeydi acaba?

Terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı HDP’nin “Vicdan ve Adalet” adını verdikleri teröristlere sahip çıkan eylemlerine katılıp “Sizin (HDP’nin) gücünüzü arttırmak için elimden gelen desteği vereceğim” konuşmasını yaptığında İlber Ortaylı hangi yabancı ülkenin tarihi yerlerini geziyordu?

HDP’nin “Bizim çizdiğimiz profile en uygun isim Tunç Soyer” dediği Tunç Soyer’e, kendisi de “İzmir için uygun bir aday olduğunu da düşünüyorum.” dediği için utanmış mıydı?

Mustafa Kemal Atatürk, ‘‘Efendiler, Kıbrıs düşman elinde bulunduğu sürece ikmal yollarımız tıkanır. Kıbrıs'a dikkat ediniz. Bu ada bizim için çok önemlidir...’’ derken… 

“Kıbrıs’ı Kıbrıslılara bırakırsak, en doğrusu bu olacak. Ancak hiç bırakmıyoruz. Herkes çok fazla müdahil oluyor, sadece Türkiye değil. Filler tepişir, çimenler ezilir. Onlar tepişiyor. Olan Kıbrıslılara oluyor” diyerek teslimiyeti öneren Tunç Soyer’in nesini çok sevdiğini ve bu yüzden MHP’lilere karşı düşük nitelikli yorumları niçin yaptığının izahını Türk milletine anlatmak ister misin İlber Hoca?

Tunç Soyer’in HD(P)KK aşkına, Yunan sevdasına yönelik çok örneğimiz vardır. Tunç Soyer’den bu manada her şey çıkar ama İlber Ortaylı’nın aradığı Atatürkçülük asla çıkmaz.

Belki haklarında konuşturulsa İlber Ortaylı; Sezgin Tanrıkulu, Canan Kaftancıoğlu gibilere de sahip çıkacaktır.

Tunç Soyer gibi birine bu şekilde sahip çıkan birinin, CHP’ye yabancı biri gibi “Atatürk'ün kurduğu CHP ortada yok” demesinin inandırıcılığı yoktur. İlber Ortaylı’nın bu haline de biz MHP’liler çok gülüyoruz.

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar