Tuba Kalçık

Tuba Kalçık

Mail: gudfhdkf@hotmail.com

‘Bodrum’un marka değerine büyük zarar geldi’

Bodrum kronikleşen sorunlarıyla bu yaza yine damga vurdu. Reklamın iyisi kötüsü olmaz diyorsanız başka ama bence Bodrum böyle gündeme gelmeyi hak etmiyor. Türkiye'nin en gözde turizm merkezi başta çöp sorunu olmak üzere birçok problemle mücadele ediyor. Gelişmemiş yerleşim merkezlerinde bile çözülen sorunlar, sıra Bodrum'a gelince çözülmüyor. Ben de Bodrum'un geldiği noktayı Bodrum'la adeta özdeşleşen eski belediye başkanı Mehmet Kocadon ile konuştum...



"Bodrum halkın nezdinde itibarını kaybetti" diyen Kocadon, sözlerine şöyle devam etti:
"Bodrum'un marka değerine büyük zarar geldi. Bodrum'u el birliği ile marka yapmıştık, dünya çapında, prestiji olan... Gelin görün ki o marka olan Bodrum, şimdi su hatları infilak eden, trafik derdi büyükşehirleri aratan, partizanlığın en üst düzeyde hüküm sürdüğü, yaşanması zor bir yere dönüştü. Örneğin, benim dönemimde su hatlarındaki basınç ayarı konusunda eğitilen uzman kadrolar Kocadon'un adamı diye uzaklaştırıldı, yerine bu konuda bilgisiz ve deneyimsiz kişiler alındı, durum ortada.



Büyükşehirle uyumlu diye rap diye emredilen şak diye yerine getirilen yanlışlar dizisi ve kaos çıktı ortaya. Bodrum bu durumu hak etmiyor. Bodrum sahipsiz bırakılan bir yere dönüştü. Gerek planlama gerekse uygulama tümüyle başka iradelerin eline bırakıldı. Gerek vatandaşlar gerekse yatırımcılar karşılarında onları anlayan, çözüm üreten bir otorite bulamıyorlar. Bodrum'u hem rakip hem de yolunacak kaz gibi gören bir büyükşehirle bu iş yürümez. İlk düzenlemede Bodrum'un farklı bir statüye kavuşturulması gerekir. Dünyadaki benzer turizm merkezlerinde olduğu gibi planlama, karar alma ve kolluk yetkileri bulunan, merkezi idare yapılanmasında ilçe statüsünde olmakla birlikte yerel yönetim hizmetleri yönünden büyükşehir belediyesi statüsünde olan 'nev-i şahsına münhasır" bir idari yapı kurgulanmasına ihtiyaç var."



CHP GÜVENİLİRLİĞİNİ YİTİRDİ
Eski bir CHP'li olarak parti içinde yaşanan tartışmaları sorduğumda ise şunları söyledi:
"Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kılıçdaroğlu'nu yere göğe sığdıramayanlar şimdi değişim diyor. CHP seçimdeki başarısızlıklarına yönelik eleştiri bile yapmayan bir parti. CHP'de suçu başkasına atarak kendini aklama alışkanlığı var. Bu durum her konuda böyle. Hep başkaları suçlu, kendileri haklı. Şimdi de aynısını yapıyorlar. CHP bence seçimle birlikte halkın gözünde güvenilirliğini yitirdi. Halkta karşılığı olmayan, sevilmeyen isimleri bir araya getiriyor, seçimlerde aday gösteriyor. Bunu değiştirmediği müddetçe başarısız olmaya mahkumdur."

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar