Mevlüt Tezel

Mevlüt Tezel

Mail: dfdklggl@hotmail.com

Coca-Cola, Filistin’de ne yapıyor?

Gazze'ye bomba yağdırmaya devam eden, masum insanların ölümlerine neden olan İsrail'i yere Coca-Cola döküp protesto edenlerin sayısı hızla artıyor.
Sosyal medyada sürekli kasa kasa, koli koli Coca-Cola döken insanların videolarıyla karşılaşıyorum. Bu gidişle ünlü meşrubat şirketi satış rekoru kırabilir!
Toplumumuzda Coca-Cola'nın İsrail markası olduğuna dair yanlış bir algı var.

Coca-Cola, yüzde 100 halka açık bir şirket. New York borsasında işlem gören şirketin hisseleri yatırımcılar tarafından alınıp, satılabilmektedir. Dolayısı ile Coca-Cola'nın tek bir sahibi yok. Bugün şirketin 230 binin üzerinde hissedarı bulunuyor.
Eğer şirketin en büyük hissedarı Berkshire Hathaway Inc.'in CEO'su ve en büyük hissedarı Warren Buffett, Yahudi diye yere kola döküyorsanız da hata ediyorsunuz.
Borsa simsarı Howard Buffett'ın oğlu olarak 1930'da ABD-Nebraska'da doğan Warren Buffett, Yahudi değil, Agnostik'tir.
Agnostisizm ya da bilinemezcilik, en yaygın ve bilinen tanımıyla, Tanrı veya Tanrısal varlıkların bilinemez veya varlığı ile birlikte yokluğunun da kanıtlanamaz olduğunu savunan bir felsefi görüştür.
Buffett'ın ailesi de Presbiteryendir. Presbiteryen Kilisesi, Protestanlığın Kalvinist geleneğinin bir parçasıdır.

Derdim Coca-Cola'yı savunmak değil. İçecek olarak hiç sevmem, sağlığa zararlı olduğu için de çocuklarıma da içirmem. Ama gerçekleri bilmekte fayda var:
Filistin'e yatırım yapan ilk ve en büyük global şirket olan Coca-Cola'nın Filistin'de Ramallah, Tulkarim, Jericho ve Gazze'de bulunan 5 fabrikası ve yedi dağıtım merkezinde 1000 Filistinli çalışıyor.
Şu anda Filistin'de en büyük 3. işveren ve en büyük 5. yatırımcı durumunda olan şirketin temiz suya erişimden kütüphanelere, hastanelere vs. birçok alanda sosyal yardım projeleri gerçekleştiriyor.
Özetle İsrail'i protesto edeceğim diye sokağa Coca-Cola dökenlerin ABD'yi kınamak için dolar yakanlardan farkı yok! Sadece şirketin daha çok para kazanmasına vesile oluyorlar. Daha zekice protestolar icat edilmeli!

Play Video
***


ATAMAYANA ATARLAR!
Bayern Münih'in golcüsü Harry Kane, Galatasaray maçı sonrası "Bu stada ilk defa geliyorum ve işitme yeteneğimi neredeyse geri kazanmak üzereyim. İnanılmaz atmosfer için Galatasaray taraftarlarına ve tabii ki deplasman taraftarlarımıza da teşekkür ederim. Futbolun özü budur, zorlu atmosferlerde, büyük bir sahada kazanmak" dedi.

Oynarken futboldan keyif almak isteyen tam bir yıldız futbolcu açıklaması.
Gerçekten de sarı kırmızılı taraftarlar RAMS Park'ı rakibi için cehenneme çeviriyor.
Ancak maçlar tezahürat ve tribün şovlarıyla kazanılmıyor. Bazen baskılı güzel futbol oynamak da yetmiyor.
Galatasaray'ın Bayern karşısındaki ilk 60 dakikadaki performansı övgüyü hak ediyor. Ancak futbolda atamayana atarlar ve herkes maç sonunu hatırlar!
Bayern gruptan çıkmayı garantiledi gibi. Kopenhag'ı yabana atmamak lazım. Gruptaki üç maçta da sert ve mücadeleci bir takım olduklarını kanıtladılar.
İkincilik için üç takımın da şansları eşit. ***


İSTANBUL, ANTALYA İLK 10'DA
Dünyaca ünlü bir turizm sitesinin yaptığı araştırmaya göre dünyada en çok turist çeken 10 şehir belli oldu. Türkiye'den İstanbul ve Antalya ilk 10'a girmeyi başardı.

Dünyada en çok turist çeken şehir ise Tayland'ın başkenti Bangkok oldu. İkinci sırada Paris, üçüncü sırada ise Londra yer aldı. İstanbul sekizinci, Antalya ise 10'uncu sıradan listeye girdi.
Listede Avrupa şehirlerinden sadece dört tane bulunması ilk 10'a iki şehirle birden girmenin değerini artırıyor.
Hep diyoruz; doğal, kültürel hazineleri, nefis mutfağı ve otellerdeki hizmet kalitesiyle Türkiye bir turizm ülkesi. Ama doğamızı yeterince koruyamıyoruz.
Özelikle Ege ve Akdeniz kıyı şeridini betona teslim ettik. Çevre koruma bilincimiz de eksik!
Bu eşsiz doğa ve kültürel hazineleri koruyamazsak uzun süreçte turizm gelirimiz düşebilir! ***


HER LİNK'E TIKLAMA!
Dolandırıcılar bilim insanları gibi her gün yeni bir icatla karşımıza çıkıyorlar.
İşte yeni taktikleri bir kargo firmasından geliyormuş gibi vatandaşa SMS mesajı gönderen dolandırıcılar, eklentideki link üzerinden insanların parasını çalıyorlar.
Sistem şöyle işliyor; "Postanız teslim edilemedi" başlıklı bir kısa mesaj gönderiyorlar. Bu mesaj genelde PTT'den gelmiş gibi görünüyor (başka kargo firmaları da olabilir). Aslında mesajı yollayanlar dolandırıcılar.
Mesajdaki linke tıkladığınızda, PTT'nin resmi internet sitesine benzeyen bir sayfaya yönlendiriliyorsunuz. Bu sayfada sizden kişisel bilgilerinizi girmeniz isteniyor. Oraya tüm kimlik, adres, iletişim vs. bilgilerinizi girerseniz geçmiş olsun!

Sizinle ilgili tüm bilgileri ele geçirip, dolandırıcılıkta kullanıyorlar. Bir de vatandaşa "Siparişiniz alındı" mesajı gönderiyorlar. Ve böylece zaman da kazanmış oluyorlar!
Dolandırıcıların oyununa düşmemenin en garanti yolu SMS ile gönderilen linklere tıklamamak!
Bu vicdansızlar her şeyi taklit ediyorlar. Banka, kargo, sigorta şirketi vs. logoları gördüğünüz linkleri bile araştırmadan tıklamayın. Gerçekten size ulaşmak isteyen yine ulaşır!
Kargo bekliyorsanız, kargo şirketinin internet sitesine girip kargonuzun akıbetini takip edebilirsiniz! Dalgınlığınıza geldi, link'i tıkladınız diyelim bilgilerinizi girmeden önce sayfanın internet adresini mutlaka kontrol edin!
Artık hırsızlık ve dolandırıcılık telefon ve internet üzerinden yapılıyor!
Polis teşkilatımız siber suçlara karşı büyük mücadele içindeler ama siber suçlara karşı daha geniş kadrolar kurulmalı! Artık sokaktakinden daha çok suç internet üzerinden işleniyor! *** Altyazı
"Unutma Red, umut iyi bir şeydir, belki de en iyisi. Ve iyi şeyler asla ölmez." (Esaretin Bedeli)

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar