Yıldıray Çiçek

Yıldıray Çiçek

Mail: yildiraycicek@turkgun.com

Düştükleri bataklık geçmiş günleri hatırlattı

DÜŞTÜKLERİ BATAKLIK GEÇMİŞ GÜNLERİ HATIRLATTI

Meral Akşener’in sansasyonel partisindeki istifalara, ihraçlara, görevden almalara, suçlamalara, iddialara bakınca, aklıma bu kadronun 1 Kasım 2015 seçimleri sonrası MHP’de yaptıkları ve yapmaya çalıştıkları geldi. MHP’de iken milletvekili listesine konulmayınca, girdikleri seçimlerde tekrar milletvekili seçilemeyince başlattıkları “MHP’de demokrasi yok, MHP’nin iktidar olma derdi yok” yaygaralarına ve şimdi siyasi/kişisel menfaatleri için kılıktan kılığa girmelerine bakınca hallerine acıyorum.

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin 7 Haziran 2015 seçim akşamı AKP-CHP-HDP üzerinden “çözüm sürecine” dikkat çekmesi, daha sonra AKP’ye 4 kırmızı ilke bildirerek uyulması halinde koalisyon kurabileceğini söylemesi ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun “CHP-MHP-HDP olarak beraber koalisyon kuralım” teklifini şiddetle reddetmesi, bunların menfaat duygularını tatmin etmediğinden çeşitli bahanelerle MHP’de bir operasyon yapmaya kalkmışlardı. FETÖ, bu atmosferi iyi kokladığı için anında masanın ana kumandası haline geçmişti. PKK/FETÖ yörüngesindeki CHP de MHP içinde operasyon yapmak isteyenlere stratejik olarak kucak açmıştı.

MHP’de operasyonu başarılı olmayanlar, çekip gitti ama MHP’deki bu garabet duruşları tarihe geçmişti. MHP’nin demokrasi anlayışına, MHP’nin her daim haklı politikalarına çamur bulaştırmaya çalışmaları sadece siyasi/kişisel menfaatlerinin tıkandığını görenlerin uydurmasıydı. Zaten öyle olmasa Meral Akşener “Tekrar milletvekili adayı yapılmış olsaydım, MHP’de bu işlere girişmezdim” diye itirafta bulunur muydu?

7 Haziran 2015 seçiminden sonra MHP’nin hangi siyasi eylemi ve söylemi Türkiye’nin aleyhine yahut Türk milliyetçilerini utandıracak bir manzara taşıyor?

Siyasi/kişisel menfaatleri için MHP’den ayrılanlar, terör örgütü PKK’nın büyük-küçük siyasi uzantısı CHP/HDP ile sürekli iş birliği ve ittifak yapması bunların maskesini düşürmedi mi?

Bunların, Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığı ve geleceği adına var mı bir ilke ve ülküleri? Olduğuna dair bir tane örneklerini göstermek mümkün değildir.

MHP’ye “Ülkücülük” öğretmeye çalışıp bölmeye kalkanlar, giderken duygu ve düşünce olarak aldattıkları birçok kişiyi yanında götürenler, şimdi yeni kurdukları partide neyin tartışmasını yaşıyor?

Milletvekili sıralamalarının parayla satılması ve CHP’li belediyelerinden kişisel maddi kazanç sağlamalar, cinsel istismarlar, iş takipçiliği gibi vukuatlar partinin içindeki suçlamaların ana kaynağını oluşturmaktadır.

Onların Türk milliyetçisi ve ülkücü olmadıklarını, HD(P)KK ile Yerel/ Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yaptıkları ittifakla, terörist Demirtaş’a özgürlük istemeleriyle, YPG’ye karşı yapılan Afrin operasyonuna karşı çıkmalarıyla, HDP ile Anayasa hazırlıkları yapmalarıyla ve buna benzer birçok ihanete imza atmalarıyla zaten göstermişlerdi. Bir de Meral Akşener ve kuzeni Ümit Dikbayır arasında başlayan “İP’in kasasındaki 132 milyon liranın eksik” olduğuna dair yapılan para kavgasının, bu partinin hangi karakter ve amaç için kurulduğunun delili olmuştur.

Şimdi Meral Akşener “Kuzenim” dediği Ümit Dikbayır’ı partiden ihraç ediyor, Ümit Dikbayır ise “Halam” dediği Meral Akşener’in suçlamaları için savcılığa gidiyor.

Milletvekili sıralamalarının para ile satıldığına dair iddiaların İP’te en yüksek perdeden dillendirilmesi siyaset adına gerçekten kara bir lekedir. Maalesef bu iddialar yıllardır başka partilerde de dile getirilir. Milleti temsil makamı olan milletvekilliği satılır mı? Ya parayla satın alanlara ne demeli? Bu şerefsizlik, haysiyetsizlik, namussuzluk değil mi?

Yarın TBMM’de milletvekili sıfatıyla oturanlara CIA, MOSSAD, PKK, FETÖ daha fazla parayı basarsa eğer satan da satılan da yüksek para miktarı karşısında oraya teslim olmaz mı?

Türk siyaseti böyle kirletilirse, siyasi partiler böyle bataklığa saplanırsa dertlerine çözüm bekleyen milletin hali nice olur? Siyaseti yürüten mekanizmanın güven kaybettiği yerde Türkiye’nin geleceği her manada tehlikeye atılmaz mı?

MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli, 1 Kasım seçimlerinden sonraki süreçte geçirdiği sağlık sorunlarından dolayı ameliyata girdiği gün, “MHP’yi ele geçirme imzalarını” MHP Genel Merkezi’ne teslim etme vicdansızlığını, ahlaksızlığını gösterenlerin hangi konuda ahlaki davranmasını bekliyoruz ki? Allah çok büyük işte… Dün, Türkiye’nin menfaatleri konusunda hangi siyasi duruşu gösterdiyse hepsinde haklı çıkmış Lider Devlet Bahçeli’ye neler yaptınız neler? Bugün içine düştüğünüz şu bataklığa bakın…

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar