Yıldıray Çiçek

Yıldıray Çiçek

Mail: yildiraycicek@turkgun.com

FETÖ hücrelerinde var!

CHP'den ihraç edilen Eski CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, katıldığı bir televizyon programında bir hakkı teslim ederek "FETÖ'ye karşı Fenerbahçe dik durdu, Sayın Bahçeli ve MHP dik durdu kutluyorum ama benim içinde olduğum yönetim dik duramadı. Eğer siyaset kurumu ve partimiz dik dursaydı bu 15 Temmuz darbe girişimi de olmazdı" açıklamasında bulunmuş…

CHP’nin bugüne kadar hiçbir terör örgütüne karşı dik duruşuna şahit olmadık ki, FETÖ konusunda şahit olalım. CHP, genelde terör örgütleriyle omuz omuza olmayı tercih ediyor.

17/25 Aralık operasyonlarından iki hafta önce Amerika’da FETÖ imamlarıyla kahvaltılı program düzenlemiş, FETÖ’cüleri danışman, avukat, belediye başkanı yapmış ve üstüne KHK’dan atılmış tüm FETÖ’cüleri tekrar göreve getireceğini söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu’nun, FETÖ konusunda dik duruşu olmaz, iş birliği ve ittifak için eğildiğinden bel fıtığı olur ancak.

Biliyorsunuz seçim kazanma uğruna gerek PKK gerek FETÖ ile açıktan ittifak yaptı ve onlara karşı asla mesafe koymadı.

Şehitler ve gaziler verdiğimiz 15 Temmuz hain darbe girişimi için “Kontrollü darbe ve tiyatro” benzetmesi yapan Kemal Kılıçdaroğlu ile zaten bir darbe girişimi önlenmesi mümkün değildi çünkü görüldüğü gibi dili FETÖ’yü aklamak için dönüyor.

“Kontrollü darbe ve tiyatro” söylemi FETÖ’nün propaganda fabrikasından üretilmiş, Kemal Kılıçdaroğlu’da ona canhıraş şekilde sarılmıştır.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir taraftan PKK’nın diğer taraftan FETÖ’nün desteğini açıktan alması onun Amerikancı politikalarında rol sahibi olduğunu gösteriyor. FETÖ’yü bünyesinde koruyan ve PKK’ya silah yardımı yapan Amerika olduğuna göre Kemal Kılıçdaroğlu’nun bunlara yakınlığı alınan talimatın sonucudur.

Eski CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş’in, böyle bir sicili olan Kemal Kılıçdaroğlu’ndan nasıl bir dik duruş bekleme zahmetine giriyor ki?

Zaten merhum Deniz Baykal’a yapılan kaset operasyonunun arkasından FETÖ çıkmadı mı? Bu operasyon sonucu Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkanı yapılmadı mı?

Kemal Kılıçdaroğlu’da bugüne kadar kendisine yapılan iyiliği karşılıksız bırakmadı.  Gerek siyasi eylemleri gerekse siyasi söylemleri FETÖ’ye hep minnettar kalma kıvamında oldu.

MHP’nin FETÖ konusundaki kavgası geçmişe dayanıyor ama kavganın ete kemiğe büründüğü dönem daha ziyade 12 Eylül 2010 referandum dönemine denk düşüyor. O günden beri FETÖ’nün tüm unsurları, MHP’yi hedef haline getirmiştir.

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin, “İmkân olsa mezardakileri bile kaldırarak referandumda evet oyu kullandırmak lazım” açıklamasında bulunan Fethullah Gülen’e “Fethullah Gülen ölüleri mezardan kaldırıp oy kullandıracağına ABD’den gelerek 12 Eylül’de oy kullansın” demesi üzerine FETÖ, MHP üzerinde tüm alçak kumpasları denemişti.

MHP Lideri Devlet Bahçeli, bir taraftan FETÖ kumpaslarına karşı Türkiye’yi ve MHP’yi koruma mücadelesi verirken, o dönem iktidara “Adalet ve Kalkınma Partisi aklını başına alsın, okyanus ötesi bir hesaba kurban gitmesin, dikkat etsin.” uyarısında da bulunuyordu. 15 Temmuz hain darbe girişimi de gösterdi ki uyarılarında çok haklıymış…

CHP’nin, Kemal Kılıçdaroğlu’nun elinde bulunması yahut Ekrem İmamoğlu’nun eline geçme ihtimali CHP’nin FETÖ ilişkisini asla zedelemez çünkü şu an CHP, hücrelerine kadar girmiş FETÖ’cü bir bedendir. CHP’nin tarlası çoktan sürülmüş yani…

PKK’da, FETÖ’de kendini CHP içinde hücresel olarak çok rahat hissetmektedir. Çünkü bu alanı açan bir sistem CHP içine yerleştirilmiştir.

Eski CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş’in, kaç zamandır isyanı bunun içindir.

CHP kuruluş ayarlarına dönmediği ve etnik-mezhep ayrımcılığında kobay olarak kullanıldığı müddetçe CHP’den Türk milletine bir fayda beklemek zaman kaybıdır.

Gün gelir PKK, gün gelir FETÖ, gün gelir YPG, gün gelir DHKP-C kullanır. CHP, erken kalkanın kullandığı bir partidir. HD(P)KK ile ittifakı infiale yol açmayan CHP, zaten bizden değildir.

PKK ve FETÖ’nün desteklediği Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı seçilseydi, onlara verdiği hangi sözleri hayata geçirecekti acaba?

Bence CHP içinde biraz vatansever, Atatürkçü kaldıysa bunu sorgulamalı… Belki kıvılcım büyük bir Ateş’e döner ve böylelikle CHP kurtulur.

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar