Yıldıray Çiçek

Yıldıray Çiçek

Mail: yildiraycicek@turkgun.com

Gazze neyi bekliyordu Heval abla?

GAZZE NEYİ BEKLİYORDU HEVAL ABLA?

Meral Akşener, 2018 yılında “Türkiye, Gazze'de beklenendir.” diye twitler atarak o günü kurtarıyor ve her zaman yaptığı gibi duygu istismarı yapıyordu. “Beklenendir” demek, ne demektir? Herhalde çay, kahve içmek kastedilmiyor değil mi?

“Türkiye, Gazze'de beklenendir.” ifadesi İsrail’in vahşetlerini, katliamlarını durdurmayı, Gazze’ye huzuru, barışı, refahı getirmeyi ifade ediyor değil mi? 2018’de “Türkiye, Gazze'de beklenendir.” olurken; 2023 yılında vahşetlere, katliamlara karşı duruş sergileyenlere aynı Meral Akşener şimdi ise ‘Mehmetçik Gazze'ye' diye slogan atan şuursuz bir zihniyetin dolduruşuna gelenler var. Üstelik bu dolduruşu 'milliyetçilik' diye pazarlayanlar da var. Milliyetçilik, bu değildir. Milliyetçilik, önce kendi vatanına, milletine, evladına sahip çıkmaktır” yorumunda niçin bulunuyor?

Çünkü o twiti yazan el başka, bu konuşma metnini yazan el başka… Meral Akşener, farklı ellerden önüne konulan metinlerden konuştuğu ve yine farklı ellerden sosyal medya hesabından paylaştığı için sürekli tezatlıklar içine düşüyor.

Aksi halde “Türkiye, Gazze'de beklenendir.” diye twit atıp bugün de çıkıp “Şayet bu arkadaşlar; Gazze’yi de, bir vatan toprağı olarak görüyorlarsa; Ve vermiş oldukları 24 saatlik mühlet ile,

Netanyahu’yu durduramadıklarına göre; O zaman buyursunlar,

görevlerinden istifa edip, Gazze’ye gitsinler! Buyursunlar; Sosyal medyada sergiledikleri bu vatanperverliklerini, sahada da gösterip, Gazze’ye gitsinler! Buyursunlar; kınalı kuzularımızın, Mehmetçiğimizin sırtından, kahramanlık taslamasınlar; Kendilerine eşlik edecek arkadaşlarını toplayıp, süratle Gazze’ye gitsinler!” diyerek konuşmasını yapamaz. Yapıyorsa eğer, onun ruh sağlığının yanında siyasi kalitesi de tartışılmalıdır.

2018 yılında sen, Türkiye’nin Gazze’de beklendiğini niye söylüyordun Meral Akşener? 2018’de bugün yaşandığı kadar İsrail vahşeti yokken “Türkiye, Gazze'de beklenendir.” oluyor da; bu kadar masum çocuk Gazze’de vahşice öldürülürken MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin haykırışlarını, feryatlarını, çağrılarını, çabalarını, kaygılarını, niçin 2023’de bu şekilde yorumluyorsun? Mazlumlar için şuur odaklaması yapması, dikkat çekmesi, yüreğini ortaya koyması niçin sana batıyor?

“Hz. İbrahim’e su taşıyan karınca” öyküsünü hiç duydun mu Meral Akşener?

“Nemrud, Hz. İbrahim'i ateşe atıp yakmak ister. Kocaman bir ateş yakılır, alevler göğe yükselir. Bunu haber alan küçük bir karınca, ağzına bir damla su alır ve hararetli bir şekilde koşmaya başlar. Onu gören diğer bir karınca sorar; "Nereye gidiyorsun böyle?"

- İbrahim'i ateşe atmışlar. Yakılan ateşi söndürmek için su taşıyorum.

- Ama senin taşıdığın su onu söndürmez.

- Olsun... Ben, en azından safımı belli etmiş olurum...”

***

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin; safı belli, niyeti belli, hedefi belli. Ya senin?

Yerel seçimlerde, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bebek katili alçak terör örgütü PKK’ya hizmet edenlerle ittifak yapan, ona hizmet eden alçakları “Kürtlerin siyasal temsilcisi” gören senin, hangi konuda hassasiyetin olabilir ki?

MHP Lideri Devlet Bahçeli, İsrail/Filistin/Gazze konusunda dün ne diyorsa bugünde aynısını söylüyor. Senin gibi düşünceleri günlük, aylık, yıllık değişmiyor yani…

Yoksa sen, “Türkiye, Gazze'de beklenendir.” diyerek ABD ve İsrail’e destek çağrısında mı bulunuyordun?

İsrail’in terörünü, vahşetini, katliamlarını sosyal medya üzerinden beğenen Genel Başkan Yardımcın Taner Demirer'i görevden henüz almadığına göre sanırım çağrının amacı bunun içindi?

Her gelişmeye ABD penceresinden bakmayı bilen birisin. Aynı Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşa “Putin haddini aşmıştır, vakit yaptırım vaktidir.” yorumunu yaptığın gibi

Veyahut, "Türkiye, Rusya ile kurduğu asimetrik ilişki modelinden sıyrılmalı, kendisini kırılgan hale getiren S400'lerden acilen kurtulmalı” ve "Mesela benim bir bilgim var S-400'lerle ilgili. Bir duyum şeklinde. Umarım doğru değildir. Bir güvensizlik neticesinde sarayın korunması için alındığına dair bir duyum aldım. Umarım doğru değildir" derken de ABD’nin sesi olduğun gibi…

ABD Başkanı Joe Biden Rusya’yı "Rusya'nın zulmüne ve savaş suçlarına dair dehşet verici kanıtlar" şeklinde suçlarken İsrail’in zulmünü ve savaş suçlarını sonuna kadar desteklemesi ABD penceresinden bakan Meral Akşener gibilere örnek oluyor galiba…

Anlat Heval Abla anlat, Türkiye Gazze'de niçin beklenendi? Şimdi mazlumlar için beklenen çağrıyı oluşturan Devlet Bahçeli gibi liderlere niçin saldırıyorsun?

MHP Lideri Devlet Bahçeli’den, Geçen hafta bize yönelik, canını cebine koyar Gazze’ye gidersin, sözlerine de şaşırmamak elimizde değildir. Bizde para gibi, cüzdan gibi, çek karnesi gibi cebe koyulacak can değil, gerektiği taktirde feda edilecek can vardır; bu can da Türk milletine ve Türkiye Cumhuriyeti’ne bin defa helaldir. Şaibeli paraları cebe indirenlerin canı da cebe koyma önerisi yakayı ele veren kötü alışkanlıkların bir nevi itirafıdır ve sahibini de rezil etmeye yeterlidir.” şeklinde maskenizi düşüren cevabı alınca tansiyonun yine yükseldi mi Heval Abla? Aldın mı cevap içindeki mesajı?

Türkiye’de terör eylemleriyle katliamlar gerçekleştirmiş HD(P)KK’lılarla defalarca iş birliği ve ittifak yapmış biri olarak aslında konuşacak hiçbir sözünün olmaması lazım. Fakat demokrasinin cilvesi de böyle bir şey. Sizin gibilere bile katlanma sınavı verdiriyor.

MHP Lideri Devlet Bahçeli, Gazze çağrılarında siyaset yapmamış, İsrail tarafından vahşete maruz kalan çocukların, sivillerin acısını yüreğinde duyarak dünyaya haykırmıştı. Gazze’de beklenen mazlum insanlara, o gariban çocuklara uzanacak kurtarıcı bir eldir. Sanatçımız Ali Kınık’ın dediği gibi…

“Ya bismillah ya bismillah
Öpülecek nice mazlum eli var
Bükülecek nice zalim bileği
Ya bismillah ya bismillah
Dualarla tamamlanmış uykusu
Korkusu var, geç kalmanın korkusu
Vakit tamam, bu Tanrı'nın ordusu
El muzaffer daima”

Mazlumlar, şu an Tanrı’nın ordusunun kendilerini kurtarmasını bekliyor. Türkiye işte bu yüzden Gazze'de beklenendir.

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar