Tuba Kalçık

Tuba Kalçık

Mail: gudfhdkf@hotmail.com

Gözünden sakındığını dijitalden sakın!

Sosyal medya artısıyla eksisiyle hayatımızı etkilemeye devam ediyor. Hayatımızın tam ortasında yer almaya başlayan sosyal medyanın olumsuzluklarından çocuklarımızı korumak ise son derece önemli. İşte tam da bu noktada Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve RTÜK, önemli bir işbirliğine imza attı. Gözünden Sakındığını Dijitalden Sakın kampanyası; gözümüzün bebeği olan çocuklarımızı dijital platformlardaki risklerden korumak ve aile mahremiyetin sağlanması ve kişisel verilerin korunmasını amaçlıyor. Ebeveynlere seslenerek, farkındalık yaratmayı hedefleyen Aile Bakanlığı ve RTÜK, bence çok önemli bir projeyi hayata geçiriyor.



Protokol töreninde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş, çok önemli saptamalarda bulundu. Sosyal medya aracılığıyla aktardığımız kişisel bilgilerimizin bize karşı güçlü bir silaha dönüşebileceğine dikkat çekti.
İmzalanan protokolle ailenin korunması ve güçlendirilmesinde kısa, orta ve uzun vadeli beş yıllık bir plan uygulayacaklarını belirterek şunları söyledi:
"Mahremiyet kavramının beden bütünlüğü, aile birliğinin ötesinde görsel temsilleri de kapsadığına dikkat çekmek, önemli bir toplumsal ihtiyaç haline gelmiştir. İşte bu farkındalık çalışması bu ihtiyacın karşılanması için hazırlanmıştır."
Toplumsal alanda yaşanan dejenerasyonla mücadele açısından önemli bir adım olarak görüyorum. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'in de toplum ve aile yapısını korumak için attığı adımları görüyoruz. Bakanımızla birlikte başlattığı bu farkındalık kampanyasının ileriye dönük önemli sonuçları olacağını düşünüyorum. Anne ve babaları bilinçlendirmek, dijital çağda çocukları korumak için temel adımdır.
Umarım bu kampanya geniş bir kitleye ulaşarak hedefini hayata geçirir.



UMARIM DERS ÇIKARIR!
Konu sosyal medyadan açılmışken yine bir fenomen gündemden düşmüyor. Her fırsatta zengin hayatını gözler önüne seren bu fenomen ve ailesi hakkında öyle iddialar ortaya atılıyor ki şaşırıp kalıyoruz... İsim vermeme gerek yok, kim olduğunu herkes anlamıştır diye düşünüyorum. Benim burada dikkat çekmek istediğim yer ise tam da bahsettiğimiz mahremiyet ve aile değerlerinin korunması. Bu fenomen arkadaş, kocasından çocuğuna kardeşinden çalışanına her şeyini o kadar çok paylaştı ki, sonunda zararı da kendisi ve ailesi gördü. Zenginin malı züğürdün çenesini yorarmış derler ama zengin sürekli malını mülkünü göze sokarsa millet de konuşur. Umarım artık olanlardan ders çıkarır bu fenomenimiz...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar