Yıldıray Çiçek

Yıldıray Çiçek

Mail: yildiraycicek@turkgun.com

İP’in maceraları Dallas dizisi gibi…

1978-1991 yılları arasında televizyon izleyicilerini ekran başına kilitleyen ve dünya çapında izleyici kitlesine sahip olan Dallas isimli bir dizisi vardı. Türkiye’de tek kanal olduğu dönem TRT’de de yayınlanmıştı. Dallas başladığı vakitlerde hayat durur, küçük-büyük herkes o dizi filmini izlemeye odaklanırdı. Dallas dizisi başladığı saatlerde sokaklar boşalıyordu dersek inan abartılı olmaz. Amerika markalı bu dizi, ilk yılında 4 bölümlük bir mini dizi olarak tasarlanmıştı. Gördüğü ilgi sebebiyle 1978-1991 yılları arasında toplam 356 bölüm çekilmiştir. 1995 ile 1998 yıllarında iki tane de devam film çekilmiştir.

Teksaslı petrol zengini bir ailenin Southfork Çiftliği’nde meydana gelen entrikaların anlatıldığı, ihtiras, aile içi güç mücadelesi, ihanet, sinsilik gibi konuların işlendiği Dallas dizisi toplumsal ve siyasi olaylarda yıllardır hep örnek gösterilir. Falan partideki gelişmeler, falan ailedeki yaşananlar Dallas dizisi gibi derler…

Meral Akşener’in partisindeki gelişmeleri görünce yaşananlar Dallas dizisi gibi demeden olmaz değil mi?

Zaten haber sayfaları “İyi Parti, Dallas Dizisi Gibi” başlıkları atarken, sosyal medyada da bol bol “İyi Parti Dallas filmine dönmüş” yorumlarına rastlıyoruz.

Meral Akşener’in eşi, oğlu ve partideki özel kalemi merkezli dönen iddialar, İP milletvekillerinin adının karıştığı cinsel taciz ve para olayları, parti içinde herkesin birbiri arkasından çevirdiği entrikalar, parti içindeki güç kavgaları Dallas dizisinin ölümsüz olduğunu göstermektedir.

Meral Akşener’in daha önceleri “Gerçekten kan akrabam. Onun babaannesi benim halamdı. O da bana hala diyor. Kuzenler kavuştuk.” diye tarif ettiği Ümit Dikbayır’ın anlattıkları ve anlatacağına dair işaret ettiği olaylar İP’in halinin gerçekten Dallas dizisine rahmet okutacağını göstermektedir.

Kuzen Ümit Dikbayır çıktığı televizyon programlarında, röportaj verdiği haber sayfalarına sürekli İP’in aile şirketine döndüğünü anlatıyor.

Meral Akşener’in oğlu Fatih Akşener’in en az dört senedir partinin iç işlerine müdahil olduğunu “Geçici sandık ama gittikçe etkisi arttı. Ana binada da, ek binada da çalışma ofisi var… Sekreteri de var…” iddiasıyla ifade etmesi…

Ümit Dikbayır’ın yine “Seçim kampanyamızı genel başkanın elektrik mühendisi oğlu yönetiyor. Seçim bitti, Fatih Akşener kendi ekibine 7-8 poşetle 200'er bin TL para dağıttı” şeklinde çok sansasyonel bir iddia ortaya atması, “Dallas’ın İP versiyonunda neler

 oluyor?” dedirtmiştir.

Hikâyeleri yalnızca para, güç, açgözlülük, intikam, ihanet, tezgâh ve kadın çatışmalarına dayanmış yeni Dallas’ın seti acaba İP Genel Merkezi’ne mi kuruldu? Ne senaryolar yaşanmış öyle?

Meral Akşener’in partisindeki gelişmeleri görünce, sadece MHP’yi ele geçirme operasyonu düzenledikleri günlerde söyledikleri ve yaptıklarını aklıma getiriyorum. Bir de Türk siyasetinin kirlenmesine sağladıkları katkı…Bizim önceliğimiz bu iki konu başlığıdır.

Onun dışında İP’teki vurgun, ahlaksızlık iddialarını öncelikle bu partiye oy verenler ve toplum sorgulamalıdır. Hatta Anayasa Mahkemesi…”132 milyon nerede?” sorgusuyla başlayabilirler!

MHP Lideri Devlet Bahçeli “Fırtınaya tutulan İYİ Parti’nin şu anki dalgalı ve krizli hali pek tabii bizi ilgilendirmiyor.

Herkes kalbinin ekmeğini yer.

Hz.Mevlana’ya atfedilen şu söz bizim için çok kıymetli ve manidardır:

“Eden kendisine eder; yapan bulur ve çeker. Unutma, kazanmak koca bir ömür ister. Kaybetmeye ise anlık gaflet yeter.”

Efendimiz de bakınız ne söylemişti:

“Üzülme, kim sana ne yaşatmışsa o da onu yaşayacak; bu dünya etme bulma dünyasıdır.”

Çok söze gerek yoktur, anlayan ne demek istediğimi zannederim anlamıştır.

Para-pul işlerinin takdirini de İYİ Parti’ye oy verenlerin ve milletimizin vicdanına havale ettiğimi huzurlarınızda ifade ediyorum.” derken o kadar anlamlı mesajlar vermiştir ki, bazılarının utanması ve yerin dibine girmesi lazımdır.

Dallas dizisi 4 mini bölüm olarak tasarlanmış sonra ilgi görünce 356 bölüm çekilmişti. Bakalım İP Genel Merkezi’ndeki Dallas misali dizi film kaç bölüm sürecek?

Meral Akşener’in oğlu Fatih Akşener son günlerde çok popüler durumdadır. Ümit Dikbayır’ın iddialarını parti içinde bulunan yahut bu partiden istifa etmiş birçok kişi de teyit etmektedir.

Yıllar önce Meral Akşener Hürriyet Gazetesine bir röportaj vermişti. Manşet şuydu: “BANA KÖYLÜ DEDİLER, OĞLUM BURJUVA OLACAK”

Ben de o gazete kupürünü Ümit Dikbayır mazide verilen sözü ve sonra başarılan görevi hatırlattı !” şeklinde sosyal medyadan paylaşmıştım.

Cem Uzan iki yıl önce “İmamoğlu'nun Meral Akşener'in eşi ve oğlu ile ticari ilişkileri var. Bunun üzerinden Meral Akşener devreye giriyor. Şimdi böyle bir sarmal var. Böyle bir sarmalın içinde kimse kimseden hesap sormuyor.” demişti. Kimse de cevap verememişti.

Demek ki, burjuva olma yolunda emin adımlarla ilerleme var. Meral Akşener’in sözünde duruyor. Fakat bir tavsiyem var. Madem burjuva oldunuz. Para dağıtma iddiaları doğru ise… Poşette değil bari güzel bir para çantasında dağıtsaydınız. Biraz köylülük mü kalmış mı ne?

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar