Yıldıray Çiçek

Yıldıray Çiçek

Mail: yildiraycicek@turkgun.com

Kandil destekli, HD(P)KK ortaklı şaşkınlar

Biz yazmaktan bıktık ama CHP ve ortakları HD(P)K(K)andil ilişkileri konusunda saçmalamaktan bıkmadılar. Ne uzatıyor, ne gizlemeye çalışıyorsunuz, ne cambaza bak oynuyorsunuz? HDP cumhurbaşkanı adayı çıkarmadı ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığını desteklemiyor mu?

HDP’yi Kandil’den, Kandil’i HDP’den ayırmak mümkün mü? Zaten mümkün olmadığını hem HDP hem Kandil söylüyor. HDP ile el sıkışıyorsan Kandil’le, Kandil ile el sıkışıyorsan HDP ile anlaşmış oluyorsun zaten.

Yerel seçimlerde ne yaşandıysa şimdi cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi de aynısı yaşanıyor. Nasıl o zaman Kandil’deki teröristbaşları teker teker açıklama yapıp CHP ve Ekrem İmamoğlu’na destek açıklamaları yaptıysa, nasıl ki HDP’nin tüm yöneticileri CHP’nin belediye başkanları için destek açıklaması yaptıysa, şimdi de aynısına şahit oluyoruz. İstanbul seçimleri öncesi Ekrem İmamoğlu’nun seçim kampanya danışmanı Necati Özkan ne demişti?: İstanbul seçimlerinde Ekrem İmamoğlu CHP’nin %98 oyunu alırken, HDP’nin %100 oyunu aldı.

O yüzden “HDP bizimle değil” soytarılığını bırakın artık. HDP tüm hücrelerinizde. Yerel seçimlerdeki iş birliği ve ittifakınız her şeyiyle ispatlı olduğu gibi, şimdi de her yönüyle ispatlıdır.

Kandil’den her gün Kemal Kılıçdaroğlu’na destek açıklaması geliyor. HDP “Bir oy Kemal’e, bir oy HDP’ye” kampanyası yapıyor. Terörist Demirtaş, sosyal medya üzerinden sürekli vıdı vıdı yaparak Kemal Kılıçdaroğlu’na destek açıklaması yapıyor. Tüm bunlara rağmen “HDP bizimle değil” diyen kim varsa bunu ya ahmaklıktan ya da karaktersizliğinden yapmaktadır.

Kandil’in arka arkaya destek açıklaması çok dikkat çektiği için CHP’yi ve yancısı İP’i çok tedirgin etmektedir. Neyin ne olduğunu en iyi bilen Kemal Kılıçdaroğlu kapalı kapılar ardında HDP ile pazarlığını yaptığı için bu gündeme dair sert bir çıkış yapamıyor. O nabza göre şerbet vermeyi sürdürüyor. Eli HDP’nin kanlı elinde iken, çıkıp 'İki kırmızı çizgimiz var: Vatan ve bayrak' diye takiye yapabiliyor.

Kandil’in desteğine Meral Akşener ne diyor?: “HDP'nin olduğu yerde biz olmayız. Bizim olduğumuz yerde de HDP olmaz. Kandil’in desteğinin de üçkâğıt olduğunu düşünüyorum.”

CHP’li yoldaş Mansur Yavaş ne diyor?: “Kandil, altılı masanın işini zora sokacak açıklamaları yaparak bu temiz sayfayı bozmak istiyorlar. Net bir şekilde söylüyoruz Kandil'i de başlarına yıkarız, Kandil'e de karşıyız, PKK'ya da karşıyız.”

Türkiye, Meral-Mansur ikilisinin bu saçma yorumlarına gülerken, Canan Kaftancıoğlu’ndan bir açıklama geldi. Diyor ki Canan: Akşam akşam çaresizlikten düştükleri duruma biraz da gülelim diyerek bir vaka paylaşayım sizlerle. Yer Sultanbeyli’nde bir matbaa… CHP logosuyla “İktidar olduğumuzda Apo’yu çıkartacağız” diyerek sözde parti broşürü, sticker bastırmışlar. Komik kısmı şimdi geliyor: Matbaa ne hikmetse siparişi ve parayı verenin kim olduğunu bilmiyor. Kim bilir belki de uzaylılar:) Güldük eğlendik şimdi asıl söyleyeceğimize gelelim. CHP logosunu yalanlarına, algılarına kim alet ediyor ve aracı oluyorsa nefesimiz enselerinde olacak.”

***

CHP direkt “Öcalan’ı çıkartacağız” demiyor. CHP, terörist Demirtaş ve Osman Kavala üzerinden, PKK ve FETÖ’cülere özgürlük vadediyor. Bunu Türkiye’de herkes zaten biliyor.

Ama CHP şunu da yapıyor. Sözde nevruz kutlamalarında “14 Mayıs sonrası Öcalan’ı özgürlüğüne kavuşturacağız” diyen Pervin Buldan’ın ayağına bir gün sonra gidip cumhurbaşkanlığı seçimleri için anlaşırsan sen de “Öcalan’ı çıkartacağız” furyasını destekliyor hâle gelirsin.

Sözde nevruz kutlamalarında “Öcalan’ı ve tutsak PKK’lıları özgürlüğüne kavuşturacağız” diyen Sırrı Süreyya Önder’i bir gün sonra CHP’nin İzmir’deki programında konuşmacı yapar ve Atatürk’e hakaret ettirirsen sen de “Öcalan’ı çıkartacağız” furyasını destekliyor hâle gelirsin. Canan Kaftancıoğlu, genel başkanın Kemal Kılıçdaroğlu Adıyaman’da protesto edildiği gün Sırrı Süreyya Önder ile neyin buluşma planını yapmıştı? Yoksa “Öcalan’ın özgürlüğünü” mü konuştular?

Sırrı Sakık "Biz geldiğimizde Abdullah Öcalan ve tutuklu PKK'lılar genel afla özgür kalacak. Kılıçdaroğlu da açık ve net olarak önümüzdeki dönem ne yapacağını kamuoyuyla paylaşmalıdır. Kapalı kapılar ardında söylenenlerin, kamuoyuna da bunların deklare edilmesi gerekir” dediğinde niçin bir CHP’li yetkili çıkıp tepki göstermedi?

Canan Kaftancıoğlu “CHP logosuyla ‘İktidar olduğumuzda Apo’yu çıkartacağız’ diyerek sözde parti broşürü, sticker bastırmışlar” diye bir hikâye yazıyorsun da HDP’li dostlarının bu sözlerine neden tepki göstermiyorsun?

Mesele şu kadar basit aslında!

Kılıçdaroğlu çıkacak!

"Meydanlarda, ekranlarda teröristbaşı Öcalan'a özgürlük getireceğini söyleyen PKK'lı Pervin Buldan, Sırrı Süreyya Önder, Ahmet Türk, Sırrı Sakık ve benzerleri siz dünyanın en alçak, haysiyetsiz yaratıklarısınız diyecek! “

Tüm tartışmaları bitirecek. Hadi Kılıçdaroğlu diyemiyorsa sen bu tepkiyi göstersene Canan! İkiniz de yapamazsınız. Çünkü HDP’leşmiş CHP’nin mimarı sizlersiniz.

Kandil, başına İHA-SİHA bombaları yağdıran Cumhur İttifakı’nı değil,  elbette Irak ve Suriye’ye yapılan operasyonu engellemek için HDP ile birlikte tezkereye “Hayır” oyu veren, PKK’nın sevincinde, üzüntüsünde her daim yanlarında olan Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyecektir. Gizlenecek bir durum yoktur. Sahip çıktıklarınız şimdi yine size sahip çıkıyor.

 “Sayın Öcalan’ın arkasındayız. Kandil’deki dostlarımız, arkadaşlarımız, kardeşlerimiz, yoldaşlarımız, Sayın Karayılan, Sayın Bayık… Bu insanlar dağlarda” diyen Pervin Buldan’ın ayağına gidip seçim anlaşması yapacaksınız. Sonra “Kandil üçkâğıt yapıyor”, “Kandil, altılı masanın işini zora sokacak açıklamaları yapıyor” diyeceksiniz. Kandil’deki teröristlerden daha aşağılık hâlde olduğunuzu göremiyorsunuz değil mi?

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar