Yıldıray Çiçek

Yıldıray Çiçek

Mail: yildiraycicek@turkgun.com

Kim kime dum duma ittifakı

Sanatçı Uğur Işılak’ın ilk çıkardığı eserlerden biri olan “Kim Kime Dum Duma” isimli albüm içinde, albüme de adını veren bir şarkısı var. Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada denk gelip dinlediğimde, aklıma direkt CHP merkezli ittifakın içinde bulunduğu manzara ve Meral Akşener’in siyasi debelenmesi geldi.

“Dertler var katar katar

Diken değil, gül batar

Öyle zalim dünya ki

Sevdiğin madik atar

Mekan ettik mezarı

Tuttu gaflet nazarı

Sür eşeği Niğde'ye

Geçti Bor'un pazarı

Atma tarak, ikiye tak

Beni bırak, kendine bak

Anca gidersin

Kim kime, dum duma

Kimin kalmış kime hayrı

 Zarf atma, ayak yapma

Yemezler gayri”

***

 

Masadan kalkmalar, tekrar oturmalar, iftiralar, suçlamalar, imalar, sözlü tacizler ve tahrikler, hesaplar, planlar, oyunlar, kumpaslar, hançerlemeler, ayak oyunları, alavere-dalevereler, yapmacık davranışlar, hormonlu birliktelikler, nankörlükler, vefasızlıklar… Ne ararsanız hepsi ve daha fazlası mevcut. CHP merkezli ittifakın özeti bu haldedir.

Meral Akşener, Cumhur ittifakının samimiyetini nasıl kıskanıyorsa iki yıl önce “Cumhur İttifakı et ve tırnak. Mezara kadar. Kader birliği. Çok duygusal bir ittifak. Bizimki öyle değil ki, bizimki proje bazlı” demişti. Daha sonra tekrar benzer cümleleri şöyle kurmuştu:

“Şunu da net bir şekilde söyleyeyim, küçük ortak ve arkadaşlarına; aranıza girmeye niyetim yok, endişelenmeyin, kesinlikle böyle bir niyetim yoktur. Cumhur İttifakı et-tırnak... Çok hissi bir ittifak. Geçtiğimiz günlerde de Cumhur ittifakı için “Onlar, et tırnak olmuşlar” yorumunda bulundu.

CHP merkezli ittifak içinde kaos, kriz yaşayan Meral Akşener’in Cumhur ittifakını sürekli “Et-tırnak” olarak tarif etmesi bir imrenme halidir.

CHP merkezli ittifaklarını da “Bizimki proje bazlı” diye tarif etmesi bir nevi kimlik tanımı olmuştu.

Cumhur ittifakında karşılıklı paylaşılan bir saygınlık vardır. Bu ittifak içinde kimse “Ben Cumhurbaşkanı olacağım, ben Cumhurbaşkanı yardımcısı olacağım, ben bakan olacağım, ben milletvekili olacağım, ben belediye başkanı olacağım” diye kavga etmez, birbirine karşı ayak oyunları oynamaz. Ama CHP merkezli kurulan ittifak için bunu kim diyebilir?

Dış ve iç politikada bir yönetim ve zihniyet ahengi Cumhur ittifakına hâkim iken, CHP merkezli ittifakta birinin dediği diğerini tutmamaktadır. Sürekli çelişkili açıklamalar yaparak sadece toplumu kandırmak için tribünlere oynayan bir ittifak karşımızdadır. Bir Cumhur ittifakının PKK/YPG/PYD/FETÖ/DHKP-C mücadelesine, Kıbrıs’taki, Azerbaycan’daki, Suriye’deki, Irak’taki gelişmelerde ve ABD-AB- NATO-BM ilişkilerindeki tutumuna, milli ve manevi konularda gösterdiği hassasiyete bakın, bir de CHP merkezli ittifakın eylem ve söylemlerine. İlke ve ölçülerini yaşatan Cumhur ittifakıyla, CHP merkezli ittifakın birbiriyle kıyası bile mümkün değildir.

Daha geçen gün Muharrem İnce CHP merkezli bu ittifakı “Menfaat ittifakı” olarak tarif ediyordu. Meral Akşener’in “Bizimki proje bazlı” tarifi de Muharrem İnce’nin tarifiyle birleşirse, zaten Türk milletinin bunlardan neden uzak durması gerektiği de anlaşılır.

On binlerce kişinin katili olan terör örgütü PKK’nın tasmalısı HDP ile kapalı kapılar ardında Anayasa taslakları hazırlayan, her türlü işbirliği yapan CHP merkezli bu ittifakın, Türk milletine verebileceği ihanetten başka ne olabilir ki?

Bu ittifak kurulduğu günden bu yana verebildiği zaten sadece Türk milletine ihanet oldu.

Böyle bir ihanetin içinde debelenen Meral Akşener, CHP merkezli ittifakın içinde yine bir kurgu peşinde olduğu kendini çok belli ediyor…“Bizimki proje bazlı” dediği ittifak içinde yeni bir proje mi var önümüzdeki günlerde bunu göreceğiz.

MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli, Meral Akşener’in partisini bu ihanet içinden kurtarmak için, onun “Et-tırnak” dediği Cumhur ittifakına "Çağırdık dönmediniz yuvaya, yerel iktidarda komşu olalım ülke hayrına" şeklinde davet etmişti. Ama bu davete İP’in bazı yöneticileri hadsiz, seviyesiz ve ahmakça yanıtlar vererek komşuluk değil yabanilik peşinde olacaklarını ifade etmişlerdir. Şimdi aynı ev içinde CHP ile kavga ediyorlar, gürültülerini ise tüm Türkiye dinliyor. Bakalım evden kaçacaklar mı yoksa “Proje ve menfaat bazlı” aynı evde kalmayı sürdürecekler mi?

Kim kime, dum duma ittifakının geleceği her şeye gebe… Bakalım önümüzdeki günlerde yine ne doğuracaklar?

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar