Yıldıray Çiçek

Yıldıray Çiçek

Mail: yildiraycicek@turkgun.com

Köylünün dostu dediler düşmanı çıktı

“Türkiye’nin gerçek sahibi ve efendisi, hakiki üretici olan köylüdür. O hâlde, herkesten daha çok refah, mutluluk ve servete hak kazanmış olan köylüdür.” diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu CHP’nin, yine CHP’nin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, köylüler hakkında televizyon programında kurduğu cümleler yüzünden şimdi başı dertte… Seçim hezimetinin yarattığı psikoloji ile öfke kontrolünü sağlayamayan Kemal Kılıçdaroğlu’nun köylüler için kurduğu cümleler, köylülerin de öfke kontrolünü raydan çıkarmıştır. Sosyal medyada bu hâli yansıtan yüzlerce tepki videosuna denk geldim.

Seçimlerden önce Tokat ilini ziyarette sözde bir köylü Kemal Kılıçdaroğlu’nu ‘Hoş geldin çiftçi Kemal, köylü Kemal, köylünün dostu, köylünün başkanı Kemal hoş geldin.’ diye karşılıyordu. Hatta o videoyu CHP’ye yakın tüm medya organları seçimlere kadar sürekli propaganda malzemesi olarak kullandı. Belki de o video, köylüleri istismar kurgusuydu. Elbette bunun kanıtı yok, bilemiyorum. Çünkü Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçimlerden sonra ilk çıktığı televizyon programında köylüleri “Ucuz, satılık, cahil” profili şeklinde tarif etmesi bende bu şüpheyi uyandırdı.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun şu sözleri köylüye büyük hakaret olmuştur:

 “Kırsaldaki insan neden ekonomik yıkımdan etkilenmedi; çok basit, ayda 500 lira verdiğinizde zaten harcayacak yer yok, köyde nerede harcayacak para”

“Şehirlerde kazandık, ancak kırsal kesim ve köylerde kaybettik, onlar sürekli TRT'yi izliyorlar, ondan kaybettik…”

Bakın “köylünün dostu” Kemal Kılıçdaroğlu(!)

Kemal Kılıçdaroğlu, köylüleri dağın başında veyahut mağarada yaşıyor sanmakta…

Köylerde hayatın olmadığını da yakında iddia edebilir.

Şu an Türkiye genelinde 18.277 köy bulunmaktadır. Kemal Kılıçdaroğlu, tüm bu köylerden sıfır oy mu almıştır? Öyle olmadığına göre, kendisine oy verenler TRT yerine gizli gizli Halk TV ve Sözcü TV mi izleyip etkilenmiştir ya da 500 TL ile geçinmeyi bilmeyen köylüler mi kendisine oy vermiştir?

Kemal Kılıçdaroğlu’nun köylüler hakkındaki açıklamaları büyük bir talihsizlik ve basiretsizlik örneğidir. CHP’nin çarpık bakış açısına yeni bir eklemedir. CHP’nin başında kalmayı sonuna kadar zorlayacak olan Kemal Kılıçdaroğlu, köylüleri aşağılayarak, küçük görerek bu basiretsiz ifadelerden sonra siyasette nasıl bir başarı bekliyor acaba?

Anlaşılan Kemal Kılıçdaroğlu yerel seçimlerde de hezimet yaşamayı kafaya koymuş ve şimdiden şehirli-köylü ayrımı yaparak hezimeti yeniden görme çalışmalarına başlamış… Zaten “CHP yerel seçimlerde birçok büyükşehir belediyesini kaybedecek” yorumunu biz değil, CHP’nin yazar ve yorumcuları 2. tur seçim sonuçları açıklanır açıklanmaz yapmaya başlamıştı.

Köylüler sebze, meyve üreticiliğinde, hayvan yetiştiriciliğinde şehirlerin ihtiyacını karşılayan en kutsal emeğin adresi iken, Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Bana oy vermediler” diyerek onları 500 TL’ye satılan, cahil insanlar olarak nitelendirmesi insanlık ve siyaset ayıbıdır.

Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli’nin “Köylülerimizi suçlamak, aşağılamak, horlamak bir defa demokrasiye, milli iradeye, insani değer ve mirasa çok kesif bir saldırıdır ve failinin derhâl özür dilemesi lazımdır.” çağrısına uymalıdır.

Bir Atatürk’ün köylüye verdiği değere bakın, bir CHP’nin 6 okundan biri olan halkçılık ilkesinin anlamına bir de Atatürk’ün mirasının başında duran Kemal Kılıçdaroğlu’nun köylüye yaptığı ithamlara bakın… Kemal Kılıçdaroğlu her ne kadar hesap uzmanı olsa da(!) sosyolojiden bihaber siyasetçidir. Köylerden gelip şehirlere yerleşmiş insanların, köylerde bulunan anasından, babasından, kardeşinden, ninesinden, dedesinden, halasından, teyzesinden, dayısından habersiz bir zekâ sahibidir.

Bu son seçimlerde Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleme açıklaması yapsa da daha önce onu, “Kemal Kılıçdaroğlu'yla bir öğle yemeği yedim. Yanından ayrılırken çok üzüntülü ayrıldım. Çok samimi söylüyorum size. Dedim Atatürk'ün partisinin başı buysa vah yazık bizeGittik gürültüye.” şeklinde değerlendiren Prof. Dr. Celal Şengör’ün bir bildiği ve gördüğü vardı…

Kemal Kılıçdaroğlu’nun zihniyet olarak bu toprakların adamı olmadığını defalarca vurgulamıştık. Kendisi köylüler hakkındaki sözleriyle bu durumu bir kez daha tescillemiş oldu.

Kılıçdaroğlu, köylerden aldığın oyları da bi zahmet iade eder misin?

Gerçi, köylü yerel seçimlerde sana dersini yine verecektir!

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar