Mevlüt Tezel

Mevlüt Tezel

Mail: dfdklggl@hotmail.com

Kuntz’u harcayacaklar matmazel!

Ermenistan beraberliği sonrası "Kuntz gitsin, yerine şu yerli teknik direktör gelsin" diye bir algı oluşturulmaya çalışılıyor.
Aslında bu algı çalışması önceki maçlarda da yapıldı ama alınan başarılı sonuçlardan sonra TFF kazanan teknik direktörü kovmayı göze alamadı.
Yarın Japonya maçı var. Almanya'yı 4-1 yenen Japonya, büyük ihtimalle bizi de yenebilir. Ve böylece Kuntz'u göndermek isteyenler için 'Aşk-ı Memnu' dizisindeki meşhur repliği hatırlatan şartlar oluşur: Kuntz'u harcayacaklar matmazel!
Ermenistan'ı yensek gruptan çıkmayı büyük ölçüde garantileyecektik. İki maçı eksik olan Hırvatistan grubun gizli lideri.



Her şeye rağmen grup lideriyiz ve gruptan ikinci çıkma ihtimalimiz yüksek.
Sergen Yalçın, Abdullah Avcı, Fatih Terim ve Emre Belözoğlu gibi bazı yerli teknik direktörler boşta olduğu için Kuntz'un yerine geçmenin hesaplarını yapıyor olabilirler. Bu isimlerin spor kamuoyunda büyük güce sahip olduklarını da unutmayalım!
Bence Kuntz'un yerine kim gelirse gelsin bir şey değişmez!
Çünkü Kuntz başarısız değil, yerli oyuncu havuzumuz kısıtlı! Burak Yılmaz'dan sonra 80 milyonluk ülkeden bir santrafor çıkaramadık!
Bunun nedeni de yerli futbolcuların Süper Lig'de yeterince süre alamaması. Üç yerli zorunluğu dörde, beşe çıkarılmalı!

***

VARGAS'TAN TOKAT YERSENİZ…

Sosyal medyada 'Filenin Sultanları'nın yıldızı Melisa Vargas'tan tokat yersek ne olur?' diye tartışılıyor. Tartışmaya gerek bile yok!



Topa saate 108 km hızla vuran Melisa'dan tokat yerseniz araba çarpmışa dönersiniz. Yere çakılırsınız. Kulağınız bir hafta çınlar. Hele o tokat, Osmanlı tokadı gibi yüze tam oturursa beyin travması geçirirsiniz, sakat kalırsınız. Klavye başında Vargas'a sallayanlar iyi düşünsün derim!

***

BÜYÜK İSKENDER'İ Mİ SATIYORSUNUZ?

Bursa'nın en güzel lezzetlerinden biri olan İskender Kebabı'nın porsiyonu 300 TL ile 400 TL arası olmuş.
Bir buçuk porsiyon ise 370 TL-420 TL arası satılıyor. Ben doymam diyorsanız duble porsiyon için en az 470 TL ödersiniz!



Sosyal medyada biri "Büyük İskender'i mi satıyorsunuz yahu?" demiş. Haklı. Bir porsiyona 100 gram et koyup altına pideyi döşüyorlar! Elbette kira, elektrik, su, çalışanların maaşı vs. restoranların birçok masrafı var. Ancak kabaca hesapla; 350 TL eden bir kilo etten 10 porsiyon çıkarsalar 3 bin 500 TL kazanırlar! Güzel para!
Ama bu restoranların bazılarının önünde her zaman kuyruk oluyor. Bursa'ya gelen İskender Kebap yemeden dönmüyor! Serbest piyasa arz-talep dengesi üzerinden döndüğüne göre İskender'in fiyatı sürekli artar! Bu arada bir Bursalı olarak İskender Kebabı'nı İstanbul'da daha iyi yapan yerler olduğunu söylemek isterim.
Çünkü Bursa'daki restoranlar çok kalabalık olduğu için genelde et önceden kesiliyor, masaya gelene kadar soğuyor!

***

CHP'DE SKANDAL BİTMİYOR!

CHP'nin 100. yılı sebebiyle Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun hesabından paylaşılan videoda Cumhuriyet tarihinde yer alan önemli gelişmelerin görselleri yer alıyordu.



Videonun Kıbrıs'la ilgili kısmında Rum silahlı örgütü EOKA'nın Türk bayrağını ele geçirdiği görüntü kullanıldı, iyi mi? 23 Nisan 1964'te St. Hilarion bölgesinde çekilen fotoğrafta EOKA'cılar ele geçirdikleri Türk bayrağı ile sözde zaferi kutluyorlar. Skandal fotoğraf daha önce de KKTC'de 8 Ağustos 2022 tarihli devlet piyangosunun üzerine basılmıştı! Sorunun lisans şirketinin fotoğrafı Türk askeri gibi satışa sunmasından kaynaklandığı söyleniyor. Ne olursa olsun CHP'nin kuruluş yıl dönümü için hazırladığı videoda EOKA'cıların Türk bayrağını ele geçirme görüntüsünün paylaşılması skandaldır.
Partinin sosyal medya hesabı gençlere emanet edilse bile bir fotoğraf ya da video paylaşılmadan önce dikkatlice inceleyecek parti büyükleri olmalı!

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar