Yıldıray Çiçek

Yıldıray Çiçek

Mail: yildiraycicek@turkgun.com

Mansur Yavaş, kendini ve CHP’yi yine rezil ediyorsun!

Onunla ilgili “Tanısanız sevmezsiniz” diye çok güzel bir slogan üretmişlerdi. Biz yıllar önce tanıdığımız için sevmiyoruz. Bilmeyenler ve tanımayanlar da yeni yeni tanıyor ve “Çapsız, siyasi menfaat peşinde koşan ve hiçbir ölçüsü olmayan adam” diye adını koyuyorlar. Ankara Büyükşehir Başkanlığını dört yıldır beceremedi şimdi siyasi figüran gibi gezdirildiği Türkiye’nin çeşitli illerinde siyaseti hiç beceremiyor. Oysa seçildiğinde “Kamu görevlisi olarak bir tek görevim var. İl il dolaşıp siyaset yapmak değil, oturup Ankaralıyı nasıl zengin ederim” diyordu. CHP’li belediye başkanı olduğu hâlde, şimdi kimin malı olduğu belli olmadan bir Kemal Kılıçdaroğlu ile bir Meral Akşener ile fıldır fıldır Türkiye’yi geziyor. Baktı Ankaralıya hizmet edemiyor, “Bari cumhurbaşkanlığı yardımcılığı hayalimin peşinden koşayım” diyor.

Mansur Yavaş ve Meral Akşener ikilisi normalde birbirini sevmezdi. Son bir yıldır siyasi menfaatler birbirini birleştirdi.

Bunu da nereden biliyoruz. Meral Akşener’in eski genel başkan yardımcısı ve milletvekili İsmail Ok’un “Meral Hanım, yaptığımız divan toplantılarında Mansur Yavaş’ın ABB adaylığına şiddetle karşıydı” sözünden, Mansur Yavaş’ın birçok sırrına sahip olan ve Mansur Yavaş CHP’ye geçtiği 2013 yılından bu yana onun sosyal medya uzmanı danışmanı olan İlker Bay isimli kişinin de kendi sosyal medya sayfasında, “Mansur Yavaş, İyi Parti’deki aklınıza gelen herkesten nefret eder. Onlar da Mansur Yavaş’ı sevmez. Sevgili genç kardeşlerim, ortada dönen bu pis gösterinin bir parçası olmayalım! Ben büyük bir hata yaptım ve hayatımı, kariyerimi, enerjimi, paramı bir hiç için heba ettim. Siz yapmayın“ açıklamasını yapmasından biliyoruz. Meral-Mansur ikilisi son bir yıla kadar pek yan yana gelmezlerdi. Şimdi yılışa yılışa sürekli buluşuyorlar. Mansur Yavaş’ın iki adamının da büyük maddi yardımlar karşılığında İP’in Ankara listelerinde en başa konulduğunu tüm Ankaralılar konuşuyor. Nereden nereye değil mi? Büyük nefretlerden, büyük aşklar doğuyor.

Çok açık ve net söylüyorum. CHP’de Kemal Kılıçdaroğlu, Canan Kaftancıoğlu, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın (soyadını da Yavaşoğlu olarak değiştirirse tam olur)takiyelerini, ikiyüzlülüklerini görünce iğreniyorum.

Mansur Yavaş’ı geçtiğimiz yıllarda Liderimiz Sayın Bahçeli’ye 12 Eylül 2010 referandum dönemi yazdığı mektuptan dolayı uyardım. Ve şöyle bir uyarıda bulunmuştum: Benim, Mansur Yavaş konusunda susmam için aracı gönderenler tek bir şartla susarım. Onu yaparsanız bir daha Mansur Yavaş konusunda tek cümle yazmayacağıma dair söz veriyorum. O da geçmişte Mansur Yavaş’ın Servet Avcı’ya yahut Mümtazer Türköne’ye yazdırdığı iddia edilen mektup gibi, yeni bir mektup yazacak… Ve orada şu cümleleri kullanacak: Bir CHP üyesi, CHP’li bir Belediye Başkanı Mansur Yavaş olarak geçmişte tüm uyarı ve tespitlerinde haklı çıkan MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli hakkında FETÖ gazı ve kavramlarıyla yazdığım mektup için özür diliyorum. (27.04.2020)

Mansur Yavaş bu özür mektubunu hâlâ yazmadı. Biz de onu adam yerine koyarak, onun ikiyüzlülükleri hakkında hâlâ yazmaya devam ediyoruz. Geçen gün hangi partide olduğunu unutarak, kiminle hem yerel seçimlerde hem de şimdi cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ittifak yaptığını unutarak “Kandil, altılı masanın işini zora sokacak açıklamaları yaparak bu temiz sayfayı bozmak istiyorlar. Net bir şekilde söylüyoruz Kandil'i de başlarına yıkarız, Kandil'e de karşıyız, PKK'ya da karşıyız” cümlelerini kurmuştu. HDP, Kandil ve terörist Demirtaş her gün “Bir oy HDP’ye, bir oy Kemal’e” kampanyası yaparken, Mansur Yavaş kendine güldürmüştü. Siyasi çapı bu olduğu için olayları idrak etmekte zorlanıyor. Mansur Yavaş, tamam figüran olarak takiye yapacaksın da hiç mi bu kadar trajikomik olacağını düşünemiyorsun?

Şimdi de partisi CHP olmasına rağmen, psikolojisi tamamen dağılmış Meral Akşener’in yanında Sinop’a gitmiş, orada çapsızlığını göstermiş…

Mansur Yavaş, Sinop’ta demiş ki: Hani su sayaçlarına DHKP-C’liler bakacaktı?

Mansur Yavaş, sen her şeyden önce eşi DHKP-C’li teröristin cenaze törenine katılan Kemal Kılıçdaroğlu bir genel başkanın emrindeki adam değil misin? DHKP-C’nin müzik grubuna, mensuplarına sahip çıkan CHP üyesi değil misin? Büyük konuşma, yarın bu konularda patlarsın.

Mansur Yavaş ayrıca "Bizim aramızda bölücü diye ifade edilen bir tek parti yok. Ama sizin kendi listelerinizde “özerlik ve federasyon referandumu yapılmalı”, “Türk bayrağı ismi bana problemli geliyor”, “Türk milleti tanımı kaldırılmalı” diyen bazı partiler var" demiş…

Bunları diyen adam 2019 yerel seçimlerinde HDP’nin aday çıkarmayarak ve HDP Eş Başkanı Sezai Temelli’nin "Mansur Yavaş da bilecek ki seçilmişse HDP oylarıyla seçilmiştir. HDP'lileri yok sayarak, Kürtleri yok sayarak, Ankaralıları yok sayarak siyaset yapamaz. O da işte bizim gücümüzdür”  diyerek desteklediği kişi…

Mansur Yavaş, aklınca HÜDA-PAR üzerinden kendi partisinin ve ortaklarının ihanetlerini örtbas etmeye çalışıyor. Mansur Yavaş o sözlerle CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu’na darbe vurduğunun farkında değil… HÜDA-PAR ile CHP’yi, Kemal Kılıçdaroğlu ile Zekeriya Yapıcıoğlu’nu siyasi eylem ve söylem olarak kıyaslayın inanın HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu yanında tertemiz kalır.

Siyasi çapsız Mansur Yavaş madem “Türk bayrağı” dedin o hâlde sana iki görüntü hatırlatalım. 2011 yılında Hakkâri’de miting yapan Kemal Kılıçdaroğlu’nun videosunu izle bakalım bir tane Türk bayrağı kullanılmış mı? Hatta o zaman Cumhurbaşkanı Erdoğan "Terör örgütünün mensupları da o mitingdeydi. Mitingde Türk bayrağı niye yoktu?"diye sormuştu.

 Bir de 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı Batman’da miting yapan Zekeriya Yapıcıoğlu’nun mitingine bak bakalım. Meydan alanında binlerce Türk bayrağı dalgalanıyor.

HÜDA-PAR Genel Başkanı ve yöneticileri tüm basın toplantılarını Türk bayraklı görüntüde yaparken, senin genel başkanın Kemal Kılıçdaroğlu’nun başdanışmanı olan ve PKK sempatizanı olduğu ortaya çıkan şahıs, CHP Genel Merkezi’nden Türk bayraklarını kaldırtarak röportaj verdi.

Yahu senin genel başkanın Kemal Kılıçdaroğlu, PKK’nın kapatılan televizyonu İMC TV’ye çıktı ve orada “Anayasa’nın ilk dört maddesini değiştirelim” dedi. Anayasa’nın ilk dört maddesini biliyorsun değil mi? İçinde Türk bayrağı da var. Hatta direkt “2. ve 3. maddeyi değiştirmekten” bahsetti. Sen kime, ne hikâye anlatıyorsun?

“Yerel özerklik şartını getireceğim” diyen senin genel başkanın değil mi? PKK’nın en büyük talebi olan konuda “Mali özerklikten yanayım. Yerel yönetimler özerkliğini öncelikle mali özerklik yaparak belirlersiniz” diyen sen değil misin?

Terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı HDP ile oturup “Türk milleti, Türklük, Atatürk milliyetçiliği” gibi kavramları değiştirmek için anayasa hazırlıkları yapan partin CHP değil mi?

Hadi bize “Yalan söylüyorsunuz” de!

Peki, anayasa toplantıları için oluşturulan komisyonun başında bulunan anayasa hukukçusu ve akademisyen, CHP İstanbul Milletvekili İbrahim Kaboğlu'nun “Bizlerin yürüttüğü kamuoyunun bilgisinden ve gözetiminden uzak anayasa çalışmaları esasen bu partiyi de kapsama alacak biçimde yürütüldü ki bunlar zannediyorum önümüzdeki haftalarda kamuoyu ile paylaşılacak bu metinler. Bu bakımdan önemlidir. Şimdi dolayısıyla HDP'nin de olması bence çok önemliydi, gerekliydi” itirafını ne yapacaksın?

Mansur Yavaş “Teröre bulaşmış herkese biz terörist deriz. Terörist, teröristtir. Buna PKK’lısı HÜDA-PAR’ı ayrımı olmaz. Biz terörün kökünü kazarız” demişsin…

Van’da “Selahattin Demirtaş’ı serbest bırakın” diyen bir alçağa “İnşallah” derken niye ona  “Bu terörist Hendek-Çukur-Kobani olaylarında yüzlerce askerimizin, polisimizin, vatandaşımızın azmettirici katilidir” tepkisini gösteremedin? Terörist Demirtaş’ı “Serbest bırakacağız, ona şeref madalyası takacağız, onunla ülkeyi yöneteceğiz” diyen Kemal Kılıçdaroğlu’na niçin bir tepki mektubu yazamadın?

HÜDA-PAR’ın asla kabul edemeyeceğiz açıklamaları ve görüşleri de olmuştur. Ama terör örgütü PKK karşısında, ortağınız HDP karşısında Doğu ve Güneydoğu’da verdiği mücadele kefaret görülebilir. Ama her konuda CHP ile kıyaslayın inanın HÜDA-PAR onların yanında yunmuş-yıkanmış kalır. Mansur Yavaş hadi kıyasla bakalım. Zekeriya Yapıcıoğlu kimin öldürülmesinde azmettirici olmuş? Bir de Hendek-Çukur olaylarında “Hendek kazanların ellerinden öpüyorum” diyerek 793 askerimizin, polisimizin şehit edilmesinde ve Kobani olaylarında “Halklarımızı sokağa çıkmaya ve sokağa çıkmış olanlara destek vermeye çağırıyoruz" diyerek çıkardığı çatışmalarda 53 kişinin hayatını kaybetmesinde azmettirici olan terörist Demirtaş’a bak!

HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, "Kandil'deki savaş baronlarını ve Pensilvanya'daki memleket düşmanlarını rahatsız etmekten gururluyuz. Onların düşmanlığı doğru yolda olduğumuzu gösterir" derken sizin gibilere cevap veriyor herhâlde?

HÜDA-PAR, Cumhur İttifakı’nın tüm terör örgütleriyle mücadelesini bilerek destekliyor. Kaldı ki, Cumhur İttifakı’nın ortağı olan MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli, Hizbullah liderlerini öldüren, hücrelerini çökerten 57. Hükümet’in Başbakan Yardımcısıdır. Sen ne masalı anlatıyorsun Mansur Yavaş?

Mansur Yavaş, PKK sizi, siz PKK’yı niçin destekliyorsunuz? Ağzını yamultmadan bunun cevabını verir misin?

Bir de PKK, YPG, PYD, DHKP-C, FETÖ, MLKP, TİKKO gibi terör örgütleri kiminle? Hadi bakalım Mansur Yavaş, bu sorunun cevabından kaç puan alacaksın görelim.

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar