Yıldıray Çiçek

Yıldıray Çiçek

Mail: yildiraycicek@turkgun.com

Pala Bıyık Tolga'nın düşleri

MHP Edirne il başkanlığı sıfatını taşıdıktan sonra, MHP’de 1 Kasım 2015 seçimleri sonrası başlayan “ele geçirme” operasyonların rüzgârına kapılıp leylek gibi göç eden İP Göç Politikaları Başkanı Tolga Akalın, şimdi ikinci aşama olan sıvama işlemine geçmiş…
MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli’nin İP’i, CHP-HD(P)KK kölesi olmaktan kurtarma adına "Çağırdık dönmediniz yuvaya, yerel iktidarda komşu olalım ülke hayrına" şeklinde yaptığı çağrıya, İP’te hadsizlik yapan üç kişiden biri olan Tolga Akalın, içinde bulunduğu partinin milliyetçi-ülkücü alanda kapladığı zerre ne ise “Diğer yandan tüm ömrünü bir davaya vakfetmiş ve hayatta tek arzusu Türk milliyetçiliğinin iktidarını görmek olan milliyetçi/ülkücü harekete de bir iktidar borcumuz var. Türk milliyetçilerinin iktidarı ise ancak yeni bir ‘Türk Çağı’nı başlatacağımız, üçüncü yolu açmaktan geçmektedir. İnanıyorum ki bu çağrı milletimizin ekseriyetinde de büyük karşılık bulacaktır. “ açıklamasında bulunmuş… Kandırıp, aldatıp MHP’den götürdükleri insanların iradesini, CHP ve HDP’nin ihanet projelerine “Peşkeş” çekenlerin “Milliyetçi/ülkücü harekete de bir iktidar borcundan” ve ‘Türk Çağı’ndan bahsetmesi göz yaşartmaktadır. Daha iki ay önce CHP-HDP ittifakı içinde, CHP’yi HD(P)KK’nın siyasi uydusu haline getirmiş Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylığı etrafında birleşmiş olanlar, kendilerine yapılan davete eziklik içinde “pişmanlıklarını” vurgulayarak yaklaşım sergilemeleri gerekirken bir de “üçüncü yol” nutukları atıyorlar.
MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin nezaketle yapılmış ölçülü davetine, oyunları bozulduğu için ukala bir şekilde cevap verenler, şimdi dediğimiz gibi sıvama işlemine geçmiş durumdadır.
Partinin kurucularına “Ülkücülere diyet ödemekten bıktım” dediği ortaya çıkan Meral Akşener’in partisinde Göç Politikaları Başkanlığı yapan Tolga Akalın, beyin göçü mü yaşıyor ki, MHP’ye “Milliyetçi-Ülkücü” sıfatları üzerinden çağrıda bulunabiliyor?
Siyasal Kürtçülere/Bölücülere peşkeş çekilen iradeden vazgeçtiğini göstermek için önce MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin çağrısına karşılık edep ve akıl yüklü yaklaşım gerekmiyor mu?
Meral Akşener’in İP’i, 26 Ağustos vesilesiyle Afyonkarahisar’da yılan derisi değiştirerek toplum içinde değeri olan “Milliyetçi/Ülkücü” kavramlarıyla halkı kandırarak gösteri yapacakken oyunları bilge ve kurt siyasetçi Devlet Bahçeli tarafından bozulmuştur. Ve aynı zamanda CHP-HDP üretimi ihanet politikalarına hizmet edenleri, bu bataklıktan kurtarma adına kapı aralamıştır. Hem oyun bozma hem de toplum adına yarar sağlama girişimi aynı anda gerçekleşmiştir.
Pala Bıyık Tolga ve şürekâsı, bunu hissettiği için birden kimyaları bozulmuştu.
AK Parti’nin kuruluş aşamasına katılıp “Eskiden Ülkücüydüm (Hiç Ülkücü olmamıştı), şimdi Demokratım” diyen, İP’te iken “Ülkücülere diyet ödemekten bıktım” diyen Meral Akşener’in, “Milliyetçi/ülkücü harekete iktidar borcu” olduğunu ve onun buna hizmet edeceğini düşünmek Pala Bıyık Tolga’nın düşlerinde mümkündür. “Ülkücülere diyet ödemekten bıktım” diyen biri CHP ve HDP ihanetlerine hizmet etmesin yeter!
MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli’nin komşuluk hukukunda “ülke hayrına" dediği konu da bunu kapsamaktadır. Ülkücü kökenlilere MHP’nin kapısı zaten her zaman açıktır.
PKK- Öcalan sempatizanları, “Türklük Anayasa’dan çıkarılsın” diyenler, HDP ile Anayasa taslakları hazırlayanlar, milliyetçi-ülkücü düşmanları bu partinin sembol ismi yapılmış ama bizim Pala Bıyık Tolga ‘Türk Çağı’ndan” bahsediyor. Maşallah İP’teki düşleri sınır tanımıyor.
CHP-HDP ile kurdukları düşlerden sıyrıldılar mı acaba?
Meral Akşener "İYİ Parti’yi CHP ve HDP ile yan yana getirme çabasını çirkin, saygısız ve çok ayıp buluyorum.” dedikten çok kısa bir süre sonra CHP ve HDP ile ittifak yapmış ve sonraki seçimlerde de bu ittifakı sürdürmüştü. Daha sonra bir röportajında da “MHP tabanıyla bir benzerliğimiz yok” demişti. Bu zihniyetin dönüşümü oldukça zor olur değil mi? Ama Meral Akşener siyasi hayata ideoloji ölçüsünde bakmadığı için nerde-nasıl konumlanacağını kestirmekte zor olur. Ya işarete ya da siyasi menfaatlerine baktığını birçok olayda tecrübe ettik. Beş siyasi parti kapısı görmüş Meral Akşener’in partisinde Pala Bıyık Tolga’lar düş görür sadece… Uyanınca gerçeklerle yüzleşirler.
Ne demişler: Geceler düş görmek, gündüzlerde düşlerin yalan olduğunu anlamak içindir.

YILDIRAY ÇİÇEK

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar