Yıldıray Çiçek

Yıldıray Çiçek

Mail: yildiraycicek@turkgun.com

PKK orman yakarken susan Armağan'ın duyarlılığı!

Türkiye’de orman yakmak, terör örgütü PKK’nın kurulduğu günden bu yana en sistemli ve düzenli yaptığı terör eylemidir. Bu eylemlerdeki temel hedefleri ise halka korku vermek, devleti meşgul etmek ve bu olaylarla gündemdeki varlığını sürdürmektir. Son yıllarda dağda ve şehirde emniyet güçleri tarafından büyük darbe yiyen PKK’nın, orman yangınlarını arttırdığını somut bir şekilde görüyoruz. Terör örgütü PKK’nın uzantısı olarak ortaya çıkan “Ateşin Çocukları’nın’’, web sayfalarından yayınladığı orman yakma listeleri de bu yaşanılanların tescili olmuştur. Genellikle her ilkbahar-yaz dönemi terör örgütü PKK’nın orman yakma eylemi başlıyor. Türkiye’nin yine birçok yerinde orman yangınlarının başladığını görüyoruz. Bakalım bu orman yangınlarını yine üstlenecek mi?

PKK’nın sistemli orman yakması yanında, bir de halktan dikkatsiz, tedbirsiz ve gafil kişilerin orman yakması da bilinen bir gerçektir. Geçen günlerde bu duruma örnek Bursa’da orman yakan ve "Sıkıldım, canım istediği için yaktım" diyen bir manyak ortaya çıktı. Psikolojisi bozuk biri mi yoksa yine birilerine taşeronluk mu yaptı bilmiyoruz ama gözaltına alındığında ilginç bir durum ortaya çıktı. İlk gözaltına alındığında üzerinde normal gömlek olan zanlıya sonradan üzerinde Göktürkçe "Türk" yazan tişört giydirilip, jandarmalar arasında poz verdirilmesi, birçok tartışmayı da beraberinde getirdi. Bunun üzerine Armağan Çağlayan isimli yapımcının o fotoğrafı "Tişört 'milliyetçi ve faşist' ama canı sıkılınca ülkenin ormanını yakar" yazısıyla paylaşması tartışma ve tepkileri alevlendirmiştir.

Sürekli HDP ve Demirtaş güzellemeleri yapmasıyla bilinen, terörist Demirtaş’a masumluk maskesi giydirebilmek için eşi Başak Demirtaş ile programlar yapan CHP’li Armağan Çağlayan’ın, orman yangınlarındaki hassasiyeti(!) Türk yazılı tişört giyen yahut giydirilen ne idüğü belli olmayan biri olunca depreşiyor ama nedense terör örgütü PKK’nın uzantısı “Ateşin Çocukları” yayınladığı listede orman yakma eylemlerini paylaştığında bir tepkisi olmuş muydu?

Merak ettim ve baktım. Orman yakan PKK’ya zerre bir tepkisi olmamış…

İlk yakalandığında gömlek giydiği görülen ama sonradan Göktürkçe "Türk" yazan tişört giydirilip poz verdirilen zanlı için, şüphe notu düşmesi gereken Armağan Çağlayan, "Tişört 'milliyetçi ve faşist' ama…” diyerek içindeki nefreti, kini ortaya saçmıştır.

Milliyetçilik felsefesinde değil orman yakmak, ormandaki bir ağacın dalını kırmak vatan hainliğidir. MHP ve Ülkü Ocakları teşkilatlarının bulunduğu il ve ilçelerde sürekli hatıra ormanları oluşturmak için ağaçlar dikmesi bir gelenektir. Bu felsefeye ve geleneğe sahip olan Türk milliyetçilerinin, ruh hastalarının kişisel davranışlarıyla genelleme yaparak yargılaması en basit tabiriyle aymazlıktır. Armağan Çağlayan, seçim kaybeden her CHP’li psikolojisinde olduğu için kendisi de bu aymazlığı göstermiştir.

Orman yakanın ne idüğü belirsiz olduğunu sorgulamadığını anladık da Göktürkçe "Türk" yazan tişört giyen-giydirilen görünce faşist mi görüyorsun Armağan?

Ormanları yakan terör örgütü PKK, hangi kimlikle orman yakıyor?

Özgürlük, demokrasi, insan hakları için mi?

Yahut tabiatın nefes alması için mi ormanları yakıyor Armağan?

Bazen bir kelime, bazen bir cümle insanın karakter çözümüdür?

PKK, ülkenin ormanını her yerde yakarken üç maymunu oynayan Armağan Çağlayan’ın, şimdi yansıttığı orman hassasiyeti bir mavaldır.

O, “Fırsat bulsam da milliyetçilere olan düşmanlığımı yansıtsam” diye beklerken yakaladığı bir tişört yazısı üzerinden bu fırsatı hemen değerlendirmiştir.

Yapımcı, hukukçu, yazar, akademisyen kimliği olan Armağan Çağlayan, CHP’li benzerleri gibi bu konuda ikiyüzlülük yapmıştır. Hep çevre hep doğa hassasiyeti taşıyormuş gibi her olaya atlayan CHP’li sanatçılar var biliyorsunuz. PKK, orman yakıp bir de olayı üstlenince süt dökmüş kediye dönüyorlar. Adeta yer yarılıyor içine giriyorlar. O vakitlerde ortada ağaç, orman duyarlılığına dair bir tanesi bile görünmüyor. Armağan Çağlayan’da böyle bir sistemin çarkına hizmet ediyor işte. PKK orman yakarsa sus, sıkıldığı için orman yaktığını söyleyen bir manyak görürsen coş…

Orman yakan kim olursa olsun gözünün yaşına bakılmamalı. En ağır cezalar verilmelidir çünkü ormanlar bu ülkenin nefesidir. O nefesi boğmaya çalışanların basit cezalarla kurtulmaması lazımdır.

Orman yakan, yanmayı da göze almalıdır. Armağan Çağlayan gibi ideolojik kölelere ise ne PKK’ya susarken ne de milliyetçiliğe saldırırken bahane kalmamalıdır.

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar