Yıldıray Çiçek

Yıldıray Çiçek

Mail: yildiraycicek@turkgun.com

Sınıf arkadaşı bütünlemeye kaldı

MHP lideri Sayın Devlet Bahçeli geçtiğimiz günlerde Meclis'te yaptığı bir değerlendirmede, CHP’nin içindeki gelişmelere yönelik "Özgür Bey'in konuşması çok heyecanlı yapılmış bir konuşma. Aynı zamanda kongre konuşması havasındaydı. Kongre konuşmasına benzer bir konuşma usulüyle. O bakımdan kendi kendime sordum, CHP'de sınıf arkadaşım devam etmezse Ekrem'e karşı Özgür derim" yorumunda bulunmuştu. Sayın Devlet Bahçeli’nin kullandığı cümlelerde ironi var, sınıf arkadaşına karşı siyasi nezaket var ayrıca içinden alınması gereken ders de var. Var da var yani fakat Kemal Kılıçdaroğlu’nun siyasi zekâsı birçok konuya yetmediği gibi bu konuda da yine yetersiz kaldı.

CHP’de çok zor günler yaşayan Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin açıklamalarına karşı “Sayın Bahçeli önce milli paramıza sahip çıksın. Bu kadar zam yaşanırken vatandaşa sahip çıksın. (Beş kuruş para dilenmek için Türkiye Cumhuriyeti'nin başındaki kişinin dilenciler gibi gezmesini içime sindiremiyorum) diye açıklama yapsın. Lozan'ı düşünsün, Düyun-u Umumiye'nin ne olduğunu ve şimdi Düyun-u Umumiye'nin ne olduğunu karşılaştırsın. CHP'yi düşünmesin. CHP yolunda gidiyor, Kuvay-ı Milliyeci'dir.” şeklinde cevap vermiş…

Şu cümleleri baştan sona goygoy, baştan sona hamaset…

Hazinenin yaptığı yardımları, CHP’nin ihanet politikalarını güzelleme adına trollere, medyaya akıttığı ortaya çıkan, Türkiye Cumhuriyeti’ni bölme misyonu olan HD(P)KK ile ittifak yapan, nerde vatan haini varsa ona özgürlük isteyen biri için oldukça trajikomik kaçan cümleler değil mi?

CHP’nin içi miksere dönmüş, her türlü ayak oyunu birbirini kovalıyor, ihraçlar gündem olmuş, tehditler birbirini kovalıyor ama “CHP'yi düşünmesin. CHP yolunda gidiyor” diyebiliyor?

CHP yolunda gidiyorsa, CHP’nin tetikçisi Fatih Portakal neden “Kılıçdaroğlu'nun söylediklerinin çoğu yalanmış, çoğu palavraymış. Sadece insanların hoşuna gidecek cümleler kurmuş. Eşinizin, oğlunuzun yüzüne her gün nasıl bakıyorsunuz?” diyor o halde?

“CHP Kuvay-ı Milliyeci'dir.” sözüne ne demeli? Bol bol kahkaha atsak olur mu? Azerbaycan davasında Ermenici, Yunanla kavgamızda Rumcu, Suriye’deki mücadelemizde YPG’ci, Irak’ta Kandilci, Amerika’da Pensilvanyacı olmak, mevcut CHP için Kuvay-ı Milliyeci olduğunu iddia etmek toplumun aklıyla dalga geçmektir. At üstünde dörtnala koşan CHP’deki Kuvay-ı Milliyeciler, Sezgin Tanrıkulu, Canan Kaftancıoğlu gibiler sanırım. Ön cephede de heybetine kurban olduğumuz fedai Kemal Kılıçdaroğlu… Vay be…

Mustafa Kemal Paşa, İsmet Paşa, Ali Fuat Paşa, Demirci Mehmet Efe, Yörük Ali Efe, Şahin Bey, Topal Osman gibi serdengeçti Kuvay-ı Milliyecilerden geldiğimiz noktaya bak. Allah’ım aklımızı koru sen…

Kemal Kılıçdaroğlu’nun günümüzdeki Kuvay-ı Milliyecileri, Türk Ordusu’nu arkadan hançerliyor. Kılıçdaroğlu ya bu maskeyi atmalı ya da CHP ne halde artık anlamalıdır.

MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye “CHP'yi düşünmesin” diyen Kemal Kılıçdaroğlu, 1 Kasım 2015 seçiminden sonra FETÖ’nün MHP’yi ele geçirme girişimlerinde niçin MHP’deki Truva atlarını desteklemişti? Kemal Kılıçdaroğlu, neden MHP’nin derdindeydi?

MHP’yi ele geçirmek isteyenlere CHP’nin salonlarını, gazetelerini, ekranlarını açan, CHP’li belediye başkanlarını onların hizmetlerine veren, MHP’ye demokrasi dersleri vermeye kalkan Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Lideri Devlet Bahçeli’den aldığı “siyasi ahlak dersini” düştüğü girdapta günlerce düşünmelidir.

MHP, CHP’nin içişlerine karışmıyor, geçmişte MHP’yi ele geçirmek isteyenlere omuz veren Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaptığının zerresini yapmıyor ve yapmaz da.

Kemal Kılıçdaroğlu CHP’nin başında kalır ya da kalmaz onu bilemiyoruz. Her ne kadar “Artık parti içi tartışmaları bir tarafa bırakıyoruz” demiş olsa da şu an CHP, büyük bir çırpınış içindedir ve günden güne itibarını, gücünü yitiriyor. Bu durumu kendisi de çok iyi bildiğinden kuyruğunu dik tutma rolü için, hala MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye laf yetiştirmeye çalışıyor.

Ah sınıf arkadaşı ah… Hem CHP’yi hem kendini ne hallere düşürdün… Hiçbir olaydan ders çıkaramıyor, hiçbir sözden ders almıyorsun. N’olacak senin bu halin? Demedi deme, yine sınıfta kalacaksın.

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar