Yıldıray Çiçek

Yıldıray Çiçek

Mail: yildiraycicek@turkgun.com

Tokat, Kayseri ziyaretlerim ve hayal satan Kemal’i tanıyan halk

14 Mayıs 2023 seçimlerine üç hafta gibi bir zaman kaldı. Meydanlar, televizyon ekranları çok hareketlendi. Artık iki kişi yan yana gelse seçim değerlendirmesi yapıyor. Gün geçtikçe seçim heyecanı da artacaktır. Cumhur İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan hizmet odaklı üretimlerle, hayata geçirdiği projelerle halkın huzuruna çıkarken, 6+HDP masasının adayı Kemal Kılıçdaroğlu ise “Aslı yok yaylası'nda bin beş yüz koyunum var” hayalleriyle halkın huzurunda kendini kabul ettirmeye çalışmaktadır. Kemal Kılıçdaroğlu’nun en büyük trajedisi de Ankara ve İstanbul’da çivi çakmayan, bir metro yapmaktan aciz adamları gittiği yerlerde yanında gezdirmesidir.  Bir de hangi özellikleri varsa “Yiğitlerim” diye yanına alıp onlarla video çekmiş… Komik mi komik… Zaten bunlar gerçek manada “Yiğitler” olsaydı Ankara ve İstanbul’da açılıştan açılışa koşarlardı. Ama sosyal medyadan hormonlu şişirdikleri bu “Yiğitleriyle” Türkiye genelinde tiyatro sahnesi kuruyorlar. Bu Yiğitler(!) hangi başarıları sayesinde tezgâhta pazarlanıyor onu da akıl almıyor.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Yiğitlerim” diye çektiği videoyu Almanya Türk Federasyonu’nun değerli yöneticisi Fatih Oğuz sosyal medya üzerinden “Sol”umda Ekrem, “sağ”ımda Mansur, kalem oynatmalar, dosya ve kitap yaymalar, kafa sallamalar, acayip acayip mimikler, başlık olarak da yiğitlerim. Ne bu şimdi? Komedi kulübü mü? Bari arka fonda “Kerimoğlu” çalsaydı. Çünkü bunların yiğitliği türküdeki kör arabın yiğitliği kadar” şeklinde çok güzel özetlemiş…

Normalde sadece Ankara ve İstanbul’un nasıl yönetildiğine bakarak Kemal Kılıçdaroğlu’na oy verilmemesi gerektiğini zaten aklı başında herkes görmektedir. Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul’a uğramayan Ekrem İmamoğlu ve Ankara’ya yönelik vaatlerini “Unutsunlar” diye sosyal medyadan sildiren Mansur Yavaş ile “Körler sağırlar birbirini ağırlar” tiyatrosunu şunun şurasında 3 hafta daha oynayacaktır. Emin olun seçimlerden sonra Kemal Kılıçdaroğlu, yerel seçimden sonra da Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu artık olmayacaktır.

Ramazan Bayramında önce eşimin memleketi Tokat’ta, daha sonra memleketim Kayseri’de idim. Bayramlaşma ziyaretlerinde halktan edindiğim kanaat “Kemal Kılıçdaroğlu-PKK iş birliğinin” tamamen oturmuş bir manzara olmasıdır. Hiçbir konuda güven vermediği için “Ona Türkiye mi emanet edilir?” sorgusu herkesin yorumunu şekillendirmektedir. PKK ve FETÖ ile aleni ittifak yapan Kemal Kılıçdaroğlu’na destek verenlerin bir kutsalının olmayacağını gördüğümüz gibi, elbette “Kör satıcının kör alıcısı olur” sözü üzerinden Kemal Kılıçdaroğlu gibi birine destek verenleri de bu ülkede gördüğümüzü inkâr edecek değiliz. Vatana, Atatürk’e, bu ülkeye hangi ihaneti yaparsa yapsın zaten CHP içinde kendini destekleyen potansiyel bunun delilidir. Ama vatansever CHP’liler için bu seçim artık yol ayrımı olmalıdır. Bu artık mecburiyettir.

Tokat ve Kayseri’deki bayramlaşma ziyaretlerinden gördüğüm, anladığım zaten Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu ülkede seçim kazanması mümkün değildir. Zaten ‘kazanması demek’ terörle mücadelede on binlerce şehit vermiş bu ülkenin kara talihi olur. Şehitlere, gazilere karşı yapılmış büyük saygısızlık manzarası doğar.

Kemal Kılıçdaroğlu kazandığı zaman kutlamasını yapacak olan da zaten PKK, FETÖ ve uzantıları olmayacak mı?

Bayram ziyaretime dönecek olursam, Cumhur İttifakı zaten Tokat ve Kayseri’de çok güçlü durumdadır. Bu seçimlerde de bu gücünü koruyacak gözükmektedir. Tokat’ta halkla, vatandaşla ilişkisi, diyalogu çok güçlü olan, seçim atmosferi olmadan da her daim köy köy gezip halkın dertleriyle ilgilenen MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut’un seçim çalışmaları, ona yönelik övgüler dikkat çekerken, Kayseri’de de MHP Milletvekilleri İsmail Özdemir ve Baki Ersoy’un vizyonu tutan maya olmuştur. Kayseri’de herkesin düşüncesi MHP’nin milletvekili sayısını artıracağı yönündedir.  İsmail Özdemir ve Baki Ersoy gibi MHP milletvekillerinin iki genç şahsiyet olması hem Kayseri hem Türkiye için şans görülmekte, bu da MHP’nin vizyon hanesine yazılmaktadır.

MHP Kayseri Milletvekilleri İsmail Özdemir’in ve Baki Ersoy’un, Cumhur İttifakı’nın varlığını sağlıklı bir şekilde değerlendirerek,  ilçelerdeki halkın sorunlarını çözmesi, çözümü için ısrarlı takipçisi olmaları halk nazarında onları görünür ve itibarlı kılmış durumdadır. Bunun da seçimlerde kazanım yaratacağı konuşulmaktadır.

Geçenlerde MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy ile telefonda görüşürken bir diyaloğa şahit oldum. MHP Milletvekili Baki Ersoy’un bugüne kadar sergilediği çalışkanlığını görüp CHP’ye oy vermekten vazgeçtiğini ve bu yüzden MHP’ye ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan’a oy vereceğini söyleyen gençlerin konuşmalarını bizzat kendi kulaklarımla dinledim. Sayın Baki Ersoy telefonu kapatmayarak, kendi diyaloğuna beni tanık etti. Seçim atmosferi başlamadan Kayseri’nin her yanını MHP görselleriyle donatan bir çalışkanlık zaten dikkat çekme alanını oluşturmuştu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir ve MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy’un ilçelerdeki, sivil toplum kuruluşlarındaki, fabrikalardaki, esnaf gezilerindeki seçim seferberliği MHP’nin Kayseri’deki diriliğini gösterdiği gibi, MHP’nin diğer milletvekili adaylarının umudunu da artırmış durumdadır.

Anketlerde MHP’nin oy oranını siyaseti dizayn etmek için düşük gösterenler Türkiye genelinde yine şaşıracaktır. Tokat’ı, Kayseri’yi yerinde gördüğüm için yazdım. Takip ettiğim diğer illerde de MHP adına bu hareketlilik vardır. Çünkü MHP Anadolu’nun çınarıdır. Bu çınar gölgesinde duran herkese huzur vermektedir.

Sonuç itibarıyla Cumhur İttifakı kazanacak, MHP seçimlerde başarılı olacaktır.

Her türlü terör örgütünün desteklediği Kemal Kılıçdaroğlu gibi Türkiye adına milli güvenlik meselesi olacak birini destekleyen ittifak karşısında zaten başka bir sonuç beklemek mümkün mü?

Türkiye’yi her türlü düşmandan koruyan, Türkiye’nin geleceği adına sürekli üreten Cumhur İttifakı’dır. “Aslı yok yaylası'nda bin beş yüz koyunum var” hikâyesiyle “Dolap Osman” gibi hayal satan ise Kemal Kılıçdaroğlu’nun ittifakıdır. Meselenin özeti budur.

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar