Yıldıray Çiçek

Yıldıray Çiçek

Mail: yildiraycicek@turkgun.com

TRT Kürdi PKK kenelerine darbe vurabilir!

TRT KÜRDİ PKK KENELERİNE DARBE VURABİLİR!

Türkiye, uzun yıllardır terör örgütlerinin hedef seçtiği bir ülkedir. Bu yüzden çok acılar yaşadık, çok bedeller ödedik. Türkiye’nin ekonomik bütçesinin büyük bir bölümü de yıllardır bu terörle mücadele kullanılmaktadır. Yani terörün Türk milletine sosyal/ekonomik olarak çok büyük maliyeti var.

Türkiye’yi hedef seçen terör örgütlerinin bu yoğunluğu başka bir ülkede bu derece yoktur. PKK, YPG, PYD, DEAŞ, DHKP-C, FETÖ, MLKP Türkiye’yi hedef seçen ve öne çıkan terör örgütleridir ve bu örgütlerin yancı birçok uzantısı vardır.

Bu terör örgütlerinin Ortadoğu Bölgesi’nde emperyalist hedefler için maşa olduğu ve bu hedeflerin arasında Türkiye’nin de olduğu gerçeğinden yola çıkarak terör örgütlerinin hareketliliği bu bölgede hiç bitmemektedir.

Bu hedefler sürdüğü sürece terör örgütlerinin faaliyeti bitmeyeceği gibi, bizim de bunlara karşı mücadelemiz bitmeyecek gibi gözükmektedir.

Çok bilmişlerin “Niçin Irak ve Suriye’de askerlerimiz bulunuyor, askeri üs kuruyoruz?” diyerek Türkiye’nin terörle mücadelesine şüphe düşürme şeytanlığına bakmayın, Türk devleti ön cephe olarak Türkiye’ye yönelik saldırıları bataklığında kurutmaya çalışıyor. Irak ve Suriye’deki terör örgütü PKK’ya silah ve mühimmat yardımını ABD’nin vermesi aslında bizim kiminle mücadele ettiğimizin somut delilidir. Terör örgütü PKK’nın Irak’ın kuzeyinde 12 askerimizi şehit ettiği günlerde ABD, Suriye’de PKK’lı teröristlere silahlı eğitim veriyordu. Demek ki, Türk devletinin terörle olan mücadelesi embesillerin basite aldığı gibi izah edilebilir noktada değil.

“Üç-beş çapulcu” diye sıfatlanan terör örgütünün arkasında varını-yoğunu sunan ABD gibi devlet vardır. Sadece ABD değil, ona itkuyruğu olan birçok Batı ülkesi vardır.

Tabi ki bir de Türkiye içinde bu gerçeği saklamaya çalışan birçok propaganda merkezi var. Kimi cahilliğinden, kimi işine öyle geldiğinden, kimi ruhen satın alındığından bu propagandalar karşısında Türkiye’nin değil, emperyalist odakların sesi olmaktadır.

Kim ne derse desin Türkiye’de ihanetçi ve ihanet peşine takılan sayısı çok yüksektir. Aksi olsaydı ABD’nin Suriye’de Kürdistan parçacığı kurması için silahla beslediği terör örgütü YPG’yi “Vatansever oluşum” olarak gören Kemal Kılıçdaroğlu, bu ülkede 25.504.552 oy alabilir miydi? Türkiye’yi bölmek için terör örgütü PKK’ya yardım ve yataklık yapan, Türk-Kürt kardeşliğine etnik bölücülük fitnesini bulaştıran en büyük mikrop HDP’nin aldığı 6 milyon oy da sorgulanması gereken bir durumdur. Terör örgütü PKK adına kurulan ilk sözde partiden, son DEM’e kadar hepsi bölücülük mikrobunu yaymıştır.

Büyük çoğunluğu Müslüman olan Kürtlere, Haçlı Ordularının öncüsü Amerika’dan silah alan ve ateizm felsefesiyle kurulan terör örgütü PKK’yı geniş çaplı anlatmak gerekmiyor mu? Bu tezatlığı başta Kürtler olmak üzere Türk milletinin her ferdinin öğrenmesi ve böylelikle şuurlanması gerekmiyor mu?

Elbette Meral Akşener’in “HDP Kürtlerin siyasal temsilcisidir” şeklindeki düşünce penceresinden bakarak saçmalayacak değiliz. HDP Kürtlerin temsilcisi değil, Kürtlere yapışmış kanlı bir kenedir. Kürt çocuklarını Kandil’e kaçırıp onların terörist olmasına ve Kandil’deki büyükbaş teröristler tarafından tecavüz edilmesine aracılık eden PKK’nın DEM’liklerinin gerçek yüzünün Türkiye’nin tamamına özellikle Doğu ve Güneydoğu Bölgesindeki insanlarımıza olduğunu gibi gösterilmesi gerekmektedir. Bunu kitapla, dergiyle, dizi filmle, sinemayla, belgeselle, sosyal medya sayfalarıyla gerçekleştirilebilmesi için bin türlü propaganda alanı oluşturulabilir.

Mesela Türk devleti ve hükümetinin elinde 2008 yılında yayın hayatına başlamış TRT Kürdi isminde bir kanal vardır. Bu kanalın 24 saat Kürtçe yayın yapması da bu yönde kullanılırsa çok faydalı olacaktır. Terör örgütü PKK’nın Kürtlere yaptığı zulümlerini, cami, okul, fabrika gibi yerlere kanlı baskınlarını, kundaktaki Kürt çocuğunu dahi gözünü kırpmadan öldüren vahşetlerini, teröristbaşı Öcalan’ın Kürtlere yönelik aşağılık hakaretlerini, PKK’nın maşa olduğuna dair ABD ilişkileri başta olmak üzere buna benzer birçok konuda bölge halkının tuzaklara düşmesinin önüne geçmek için TRT Kürdi’de birçok aydınlatıcı programlar yapılabilir. Bu bahsettiğim başlıkların tamamının yazılı/görsel binlerce dökümü var.

Teröristbaşı Öcalan’ın şu aşağılık ifadelerini tüm Kürtlerin bilmesi gerekmez mi?

"Kürtler kadar aşağılık bir topluluk yok, en ufak hatalarında kafalarını ezeceksin, yoksa laf dinletemezsin"

"HEP'e destek vermeyen Kürdün tavuğuna kadar öldürün"

"Otoritemizi kabul etmeyenlerin evdeki faresine kadar başını ezin, göçertin. O topraklarda tarafsız kimse olmaz ya bizdendir ya da düşman" 

“Kürt kadınları pis kokar, soğuk, kaba ve biçimsizdirler”

“Aslında bunlar karıdan yüz kat daha aşağıdırlar, karıdan yüz kat daha karıdırlar. Kürt erkeği karıdan yüz kat daha karıdır. Bunlar büyük, tarihi suçlamalardır. Basit suçlama yapmam. Karılık mesleği biliyorsunuz fahişelik mesleğidir. “

“Abdullah Öcalan Kürt halkının önderidir” diyen küresel peydahlamalara bu aşağılık sözlerin ışığında sormak lazım: Önderiniz Kürtleri öldürünce, Kürtlere tecavüz edince, Kürtleri aşağılayınca , Kürtleri uyuşturucu ağına düşürünce mi önder oldu?

Teröristbaşı Öcalan’ın talimatıyla kundağında öldürülen ve fotoğrafı sembol olmuş bir bebek var biliyorsunuz. O bebeğin Siiirt/Derince köyü muhtarlığı yapmış amcası Metin Erdem 2019 yılında şunları söylemişti: “PKK bebek katilidir. Kundakta kurşunlanarak öldürülen bebeklerden biri benim yeğenimdi. Kardeşim askerdeydi, izne geleceği günün öncesi köyü basıp eşi ve çocuğunu öldürdüler. Bu mu Kürtlerin hakkını savunmak? 40 bin insanı öldürdüler, yüzde 90’ı Kürt’tü. Daha geçen yıl Hakkari’de annesi ile beraber 9 aylık bebeği katlettiler. Biz devletimizin yanında, PKK’nın karşısındayız.”

***

Buna benzer mağdur olmuş, yakınlarını kaybetmiş on binlerce kişi var. Yap hepsinden yüreklere, beyinlere dokunan belgesel tüm maskeler düşsün artık.

Mesela Türkiye’de CHP başta olmak üzere tüm muhalefetin tapındığı PKK’lı Selahattin Demirtaş var. CHP’nin başındaki zavallılar onun adını anmadan tuvalete dahi gidemiyor. Hendek-Çukur olaylarında PKK’lı teröristleri azmettiren ve bunun sonucunda 793 askerimizin, polisimizin şehit edilmesini sağlamış Selahattin Demirtaş’ın o kadar çok görseli var ki, TRT Kürdi bunları belgesel haline getirse onun yüzüne tükürmeyen Kürt kalmaz. Kobani olaylarında PKK’lıları sokaklara davet edip, Yasin Börü gibi Kürt kökenli çocukların vahşice öldürülmesini sağlayan PKK’lı Demirtaş değil mi? Diyarbakır’da “Katil Selo” sloganlarıyla protesto edilen PKK’lı Demirtaş değil mi?

Terör yaratmak için silahını ABD’den alan terör örgütü PKK’nın mensubu Selahattin Demirtaş’ın, 2015 yılında Washington’daki Holiday Inn otelindeki basın toplantısında yanı başında oturan kişi, eşi de CIA’nin üst düzey görevlisi olan CIA aparatı Henri Barkey olmasından TRT Kürdi’ye güzel bir belgesel çıkmaz mı?

Terör örgütlerinin amacı karşısında uyanmamış bir tane Türk milletinin ferdi kalmamalıdır. Ortadoğu bölgesi ve Türkiye üzerinde hesaplar sürdüğü sürece PKK/YPG/PYD başta olmak üzere diğer terör örgütlerinin terörü sürecektir. O yüzden terör örgütü PKK’nın beslendiği alanların gerçek yüzünü herkese anlatmalıyız.

Terör örgütleriyle başarılı bir mücadele veren Türk devleti ve hükümeti propaganda konusunda da artık vites yükseltmelidir.

TRT, RTÜK ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’na bu manada çok büyük sorumluluk düşmektedir. Terör örgütü PKK’nın içyüzünü herkese göstermek için elimizde bu kadar kitle iletişim aracı varken, çok daha verimli ve etkili kullanmalıyız.

Türk milletini terör belasından, Kürt kökenli kardeşlerimizi de kendine kene gibi yapışan PKK DEM’liklerinden kurtarmak için terörle mücadelede şuur yaratan milli bir propaganda sistemine ihtiyaç vardır. Terör sadece terörist leşi almakla değil, terör odaklarının gerçek yüzünü propagandayla deşifre ederek de bitirilebilir. Terörle çok yönlü mücadele edilir. Terör örgütü PKK’nın Kürtlerin temsilcisi değil, ABD’nin maşası olduğunu gösteren her görsel Türk/Kürt kardeşliğini güçlendirecektir.

Geçmişte TRT Kurdî’de yayınlanan Pivaz adlı dizide, HDP'nin Diyarbakır il binası önünde oturma eylemi yapan ailelerin konu edildiği bölüm yayınlanmıştı. PKK/HDP ilişkisinin işlendiği bu bölüme HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş “Kürt ve HDP düşmanlığını, dizilerdeki karakterlere, diyaloglara kadar indirgemeleri, aslında zavallılıklarının bir işareti, bu pespaye yöntemlerle kendi propagandalarını yapma peşindeler. “ şeklinde nasıl zoruna gittiyse aşırı tepki göstermişti. Bir bölümde gerçek yüzlerinin anlatılmasından kuduranlar, yoğunlaştırılmış benzer programlar karşısında emin olun çıldırır. PKK’lı kadındaki zeka seviyesine bakın, PKK/HDP ilişkisinin anlatıldığı dizi filme “Kürt düşmanlığı yapılıyor” diyor.

Adını, kendini görünce midemi bulandıran bu kadına daha önce teröristbaşı Öcalan’ın “Kürt kadınları pis kokar, soğuk, kaba ve biçimsizdirler” sözünün kendisini tarif edip etmediğini sormuştum. Henüz kendini tarif eden ses gelmedi.

Kürt kökenli kardeşlerimiz PKK DEM’liklerinden kurtarılmalıdır. Çünkü o DEM’liklerde Müslüman Türk’e, Kürt’e kurşun sıkan ABD köpekliği yapılıyor.

Yarınlarda ABD/İsrail vaat edilmiş topraklar hedefi için yol alırsa emin olun maşası PKK aracılığıyla Gazze’de nasıl mazlumları öldürdüyse, aynısını Türk/Kürt ayırmadan Türkiye’de de yapacaklardır. Geçmişte Doğu ve Güneydoğu’da hamile kadınları, kundaktaki çocukları öldürmüş terör örgütü PKK yaptıklarıyla yapacaklarının garantisini vermiş olmuyor mu?

Haydi, zaman kaybetmeden propaganda çalışmalara başlayalım. Terör örgütü PKK, gerçek ve milli propaganda karşısında dağlarda leş gibi eridiği gibi eriyecektir.

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar