Yıldıray Çiçek

Yıldıray Çiçek

Mail: yildiraycicek@turkgun.com

Türk Dünyasına selam olsun

TÜRK DÜNYASINA SELAM OLSUN

MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli, dün yine Türkiye ve dünyayı ilgilendiren güncel konularda anlamlı değerlendirmelerde bulundu. İsrail’in vahşetleri, CHP kongresindeki ihanet, Türk Dünyası’ndaki iş birliği, 85. Yıl önce 10 Kasım’da kaybettiğimiz Atatürk’ün Türk milleti için değişmez değeri, Cumhur ittifakının Türkiye için önemi, tarihsel milli ve dini misyonumuz hakkında ufuk açıcı, şuur yükleyici bir konuşma yaptı.

Ben, bugün Türk Dünyası hakkında yapmış olduğu o konuşmaya parantez açmak istiyorum. MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin “Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılında, Türk ve Türkiye Yüzyılı hedefleriyle Türk Devri’nin tutuşan meşalesi takdir edilecek ve hürmet duyulacak bir aydınlığın habercisidir.” şeklinde tarifini yaptığı, Türk milletinin varlığını ve geleceğini ilgilendiren ete-kemiğe bürünen Turan ülküsü, bölgemizdeki ve dünyadaki haydut düzenin işleyişini ölçü aldığımızda tamamen hayata geçirilirse Türk milletinin koruyucu hazinesi ve zırhı olacaktır. Haklının değil güçlünün söz sahibi olduğu dünya düzeninde, haklının hakkını koruyacağı, adaletin sağlanacağı, mazlumların huzur içinde yaşayacağı bir dünya düzeni için güçlü bir Türk Dünyası’na gerçekten büyük bir ihtiyaç vardır. Türk milletinin tarihinde ve günümüzde hep var olan mazluma umut, zalime korku karakteri bu ihtiyacın temel sebebidir.

Arap Birliği kurulmuş ama bu birlik bir avuç Siyonist İsrail’in ne işgallerini ne vahşetlerini engelleyebiliyor. Bu durum bile Türk-İslam âlemine umut olacak güçlü bir Türk Dünyası’na ne kadar çok ihtiyacın olduğunun en can alıcı örneğidir.

Ermenistan 30 yıl önce Karabağ’ı katliamlarla işgal ederken halimiz nasıldı? Karabağ’ı işgalden kurtardığımız bugünlerde nasılız? Güçlenen ve her alanda iş birliğini artıran Türk Dünyasının etkisi yok mu sizce?

Karabağ topraklarından sürülen o mazlumlar, bugün toprağına kavuştu. Ermeni teröristler mahkemede birer birer hesap vermeye başladı. Azerbaycan, Karabağ’ı işgalden kurtardıktan sonra bir tane Ermeni sivilin burnunu kanatmaması dünyaya insanlık karakteri taşımanın örneği ve dersi olmuştur.

MHP Lideri Devlet Bahçeli, “Artık devir değişmiştir. Köprünün altından çok sular akmıştır. Çok şükür dünyaya ümit ve huzur vaat eden bir Türk kuşağı doğmuştur.” derken bunun tarifini yapmıştır.

Türk Dünyasına mensup devletlerin arasındaki iş birliği ve ilişkiler, son yıllarda Cumhurbaşkanı Erdoğan önderliği ve yönlendirmesiyle gerçekten üst seviyeye çıkmış durumdadır. Türk Devletleri Teşkilatı bünyesinde alınan kararlar somut uygulamaya dönüşmektedir. Bir devlet ve millet yönetiminde aklınıza gelecek her alanda Türk Dünyasında iş birliği yapılmaktadır.

Büyük Türk Aydını Gaspıralı İsmail Bey’in (DildeFikirdeİşte Birlik) olarak ifade ettiği düşüncesi, bugün Türk Dünyasında herkese şevk ve heyecan yarattığı bir dönemi yaşıyoruz. Kültürel, ekonomik, askeri, spor, medya, sağlık ve birçok alanda birbirimizi güçlendirecek, şuurlandıracak, koruyacak iş birliği adımları Türk milletinin geleceği için ideal bir sigorta durumundadır. “Vatan; Ne Türkiye'dir Türklere, Ne de Türkistan, Vatan; Büyük ve müebbet bir ülkedir; Turan.” diyen merhum Ziya Gökalp’in ruhu şad olsun.

Türk Dünyası liderlerinin verdiği yan yana pozlar bile Türk milletinin asaletini ve yüceliğini göstermekle birlikte, Türk Dünyasının her yanına bir ülkü heyecanını ve ışığını yaymaktadır. MHP Lideri Devlet Bahçeli de ülküsünün büyük bir parçası olan Türk Dünyası’ndaki bu gelişmeler karşısında atılan her adımı desteklemekte ve atılacak her iş birliği adımında da destek olacağını ifade etmektedir.

MHP Grup toplantısında da “Türk Devri” vurgulu Türk dünyasına geniş bir yer ayırmış ve Türk dünyasındaki iş birliğine dair gelişmelerden mutluluğunu her cümlesinde ifade etmiştir.

Kongresinde PKK’lı teröristleri selamlayan CHP’ye de gönderme yaparak Türk Dünyasını da şöyle selamlamıştır: “CHP kongresinde teröristlere selam verilsin, bizim de selamımız Türk ve İslam yurtlarına gitsin.

Onlar hainleri selamlasın, biz Türk Devri’ni gururla, onurla, heyecanla, bahtiyarlıkla ve ayakta hep birlikte selamlayalım.

Türk Devri’nin mimarları Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere, Özbekistan Cumhurbaşkanına, Kazakistan Cumhurbaşkanına, Azerbaycan Cumhurbaşkanına, Kırgızistan Cumhurbaşkanına, gözlemci ülkeler olan Türkmenistan Cumhurbaşkanı ile Macaristan Başbakanına en derin şükran hislerimle teşekkür ediyorum.

Kıbrıs Türk Devleti’nin önümüzdeki Türk Devletleri Teşkilatı Zirvesi’nde gözlemci üye statüsüyle yer alacağına inanıyor, 3 Kasım Astana Zirvesi’nin Türk milletine ve Türk devletlerine hayırlı olmasını Allah’tan diliyorum.”

Türk milliyetçileri “Turan” dediğinde “Turan Hayal” diyenler, şimdi Türk Dünyasının iş birliği ve atılan adımları izliyor. Merhum Hüseyin Nihal Atsız makalesinde “Turancılık romantik bir hayal değildir.” derken bu günleri işaret ediyordu. Çok şükür gördük bu günleri… Daha güzel günleri göreceğimiz günlere de selam olsun.

Haydut dünyaya nizam vermek, mazlumlara uzanan el olmak için Türk dünyasının adalet eli beklenmektedir. Güçlü Türk Dünyası, güçlü Türk/İslam âleminin garantisidir.

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar