Çavuşoğlu'ndan ABD'ye net mesaj: "S-400 satın aldık ve iş bitti"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çavuşoğlu'ndan ABD'ye net mesaj: "S-400 satın aldık ve iş bitti"
Abone ol
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Blinken ile Brüksel’de görüşüp bir araya geldiği toplantıya ilişkin “S-400 satın aldığımızı ve işin bittiğini söyledik” şeklinde konuştu.Görüşmenin olumlu geçtiğini ifade eden Çavuşoğlu, “ABD Dışişleri Bakanı’yla Türkiye ya da ABD’de daha geniş kapsamlı bir toplantı gerçekleşmesi konusunda mutabık kaldık” diye konuştu.

ATO Dışişleri Bakanları Toplantısı için Belçika’nın başkenti Brüksel’de bulunan Çavuşoğlu, Türk gazetecilerle bir araya geldi. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’la görüşmesinin yapıcı bir ortamda gerçekleştiğini ve birçok meselenin açık yüreklilikle ele alındığını ifade eden Çavuşoğlu, taraflar arasında bazı konularda görüş ayrılıklarının bulunduğunu ifade etti.

TÜRKİYE’NİN BEKLENTİLERİ AKTARILDI

ABD’nin, terör örgütü PKK/PYD’ye desteği ile Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) ABD’deki mevcudiyeti gibi konuların, ikili ilişkileri olumsuz etkileyen unsurlar arasında yer aldığını hatırlatan Çavuşoğlu, bu bağlamda Türkiye’nin beklentilerini bir kere daha aktardığını kaydetti.

Mevlüt Çavuşoğlu

Mevlüt Çavuşoğlu

S-400’Ü BİR KEZ DAHA ANLATTIK

  • “Bazı konularda görüş ayrılığı içinde olduğumuz sır değil” diyen Çavuşoğlu, Türkiye’nin S-400 sistemlerini alması ve ABD’nin YPG/PKK’ya ve FETÖ’ye verdiği desteğin ilişkileri olumsuz etkilediğini hatırlattı. Çavuşoğlu, S-400 hava savunma sistemine ilişkin ise “S-400’lerin satın alındığını ve bu işin bittiğini bir kere daha söyledik” açıklamasında bulunarak bu konuda ikili düzeyde bir çalışma grubu oluşturulabileceğine işaret etti. Türkiye’nin ileride hava savunmaya yönelik ihtiyaçlarını müttefiklerinden karşılamaya yönelik olumlu bir tutum içinde olduğunun altını çizen Çavuşoğlu, “ABD Dışişleri Bakanı’yla Türkiye ya da ABD’de daha geniş kapsamlı bir toplantı gerçekleşmesi konusunda mutabık kaldık” dedi.

 

DOHA’YA ALTERNATİF PLATFORM İSTEMİYORUZ

Afganistan’da barış için Türkiye’de düzenlenecek toplantıya da değinen Çavuşoğlu, geçmişte Türkiye’de bir toplantı yapılması konusunda Afganistan yönetimi ile Taliban’ın talebinin bulunduğunu ifade etti. Türkiye’de düzenlenecek toplantının, Katar’ın başkenti Doha’da yürütülen görüşmelere bir alternatif olmadığını kaydeden Çavuşoğlu, “Doha’ya alternatif platform istemiyoruz, destekleyici bir toplantı gerçekleştirmek istiyoruz” dedi. Blinken’la da bu konuda birlikte çalışarak bir netice almak istediklerini teyit ettiklerini aktaran Çavuşoğlu, “Afganistan Konferansı’nı nisan ayı içerisinde gerçekleştirmek istiyoruz” ifadesini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Alman muhalefet Sol Parti, Federal Hükümete Ülkücüleri sordu.. Türkiye'deki hükümet ittifakı içinde MHP'nin rolü ne? MHP'nin etkisi ittifak süresince değişti mi değişmedi mi?Önceki Haber

Alman muhalefet Sol Parti, Federal Hüküm...

Ülkücü Hareketin içine fitne için çökmüş kirli yüzlerden biri: SUAT BAŞARANSonraki Haber

Ülkücü Hareketin içine fitne için çökmüş...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar