FETÖ’yü ilk deşifre eden isim 'Mehmet Kutlular' yaşamını yitirdi!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
FETÖ’yü ilk deşifre eden isim 'Mehmet Kutlular' yaşamını yitirdi!
Abone ol
Risale-i Nur hareketinin önemli isimlerinden olan Mehmet Kutlular, zatürre tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Fetullah Gülen’e ilk bayrak açan isim olan Kutlular, bugün Eyüp Sultan Camii’nden uğurlanacak

Yeni Asya Gazetesi imtiyaz sahibi Mehmet Kutlular 83 yaşında İstanbul'da zatürre tedavisi gördüğü hastanede vefat etti. Risale-i Nur hareketinin önemli isimlerinden biri olan Mehmet Kutlular'ın yaklaşık 7 yıldır Alzheimer tedavisi gördüğü öğrenildi. Cenazesi bugün Eyüp Sultan Camii'nde kılınacak öğlen namazının ardından Eyüp Sultan mezarlığına defnedilecek.

İLK O KARŞI ÇIKTI

1990'dan bu yana Yeni Asya Gazetesi'nin imtiyaz sahibi olan Kutlular, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'e ilk bayrak açan isimdi. 1990'da bir gazeteye yaptığı açıklamada şu ifadeleri kulanmıştı: "İstihbaratçılar bana geldiler, beraber çalışalım dediler, Ben kabul etmedim. Ben derin devletle işbirliği yapmayınca Gülen'e gittiler." FETÖ'nün devleti ele geçirme planlarını deşifre eden Kutlular, örgütün darbe dönemlerinde sürekli olarak korunduğuna dikkat çekmişti.

KIZININ SIR ÖLÜMÜ

Kutlular, belki de hayatının en büyük acısını 1995'te yaşadı. Kızı Vildan Kutlular, gizemli bir şekilde yaşamını yitirdi. Kızının uyuşturucu komasından öldüğüne inanmayan Kutlular "Hedef kızım değil benim" dese de dönemin yetkililerini inandıramadı. Gazeteci Hasan Karakaya, bu gizemli ölümü ve Kutlular'ın iddialarını şu cümle ile yorumluyordu: "Paralel Yapı'nın "güç ve destek" bulabilmesinin önündeki "en büyük engel"lerden biri Mehmet Kutlular'dı!." Vildan Kutlular'ın ölümündeki sır perdesi hiç aralanamadı. 17 Ağustos 1999 depreminden sonra "Deprem ilahi ikazdır" dediği için yargılanan ve 2 yıl hapis cezasına çarptırılan Kutlular, 276 gün hapis yattıktan sonra 21 Şubat 2002'de tahliye edildi. Karar Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne taşındı ve Türkiye haksız bulunarak tazminata mahkûm edildi.

GAZETESİ FETÖ ÇİZGİSİNE KAYDI

Kutlular'ın sağlığının gazete ile ilgilenmesine izin vermediği dönemde Yeni Asya Gazetesi'nin de sürpriz bir şekilde yayın politikası değişmişti. 15
Temmuz darbe girişiminin ardından gazetenin FETÖ çizgisine kaydığı iddiaları, okurların ve gazete temsilciliklerinin tepkisine neden oldu. Genel Yayın Yönetmeni Kazım Güleçyüz ise "terör örgütü propagandası" suçlamasıyla 1 yıl 8 ay ceza almıştı. Kutlular'ın tüm hatıralarının yer aldığı "İşte Hayatım" isimli bir kitabı bulunuyor.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İYİ Parti'de çatlak... Akşener “zevzeklik”, Çıray “Altına imzamı atarım” demişti... Aytun Çıray çark etti!Önceki Haber

İYİ Parti'de çatlak... Akşener “zevzekli...

6 Dizi Birden Yayından Kaldırılıyor! Hangi diziler final kararı aldı?Sonraki Haber

6 Dizi Birden Yayından Kaldırılıyor! Han...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar